Povežite se s nama

Sport

Canjuga uoči rukometnog Eura: Nismo više vrh europskog rukometa, volio bih da me demantiraju

Jozo Cabraja/kolektiff

Objavljeno:

- dana

Siječanj je vrijeme za rukomet. Hrvatska rukometna reprezentacija nakon razočarenja na posljednja tri velika natjecanja na Euro u Njemačku odlazi s novim izbornikom i puna optimizma.

– Mislim da je atmosfera dobra. Stasali su neki novi igrači i imaju malo drugačiji gard. Dobra stvar je što je izbornik Perkovac na prošlim okupljanjima zvao više igrača, tako da sada imamo širinu. Također, igrači su dobro upoznali izbornika i on njih – ističe Vladimir Canjuga koji je u mlađim uzrasnim kategorijama vodio Balića, Dominikovića, Špoljarića, Šprema, Valčića i Sulića, kasnije generaciju Kopljara, Čupića, Gojuna i Muse koja je 2004. osvojila srebro na Europskom prvenstvu u Beogradu, a potom generaciju rođenu 1990. i 1991. godine, odnosno Stepančića, Brozovića, Kozinu i društvo koja je 2009. godine postala svjetski prvak u Tunisu.

– Nakon 21 godinu vrijeme je da se iscrpe bazeni igrača koje sam vodio u mlađim uzrasnim kategorijama. Ostali su još samo Duvnjak i Stepančić – dodao je Canjuga kojem je u ženskoj reprezentaciji pomoćnik bio Boris Dvoršek.

– Vrlo dobro smo surađivali u mlađim uzrasnim kategorijama i kasnije u reprezentaciji. Jako mi je drago što je on u Perkovčevom stožeru i moglo bi se dogoditi da on bude na Olimpijadama sa ženskom i muškom reprezentacijom – dodao je Canjuga.

Europsko prvenstvo održat će se od 10. do 28. siječnja, a Hrvatska će igrati u grupi B u kojoj su Španjolska, Rumunjska i Austrija.

Izabranici Gorana Perkovca svoje će utakmice igrati u SAP Areni u Mannheimu. Odmah na početku naše rukometaše očekuje najteža utakmica prvog dijela. Protivnik je Španjolska, a dva dana kasnije 14. siječnja igramo protiv Rumunjske. Grupnu fazu zatvaramo protiv Austrije 16. siječnja od 18 sati.

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine prolaze dalje, a zatim će se formirati dvije skupine iz kojih će po dvije najbolje ekipe proći u polufinale.

– Vjerujem da će biti bolje nego na posljednja tri natjecanja. No, nismo više vrh svjetskog i europskog rukometa. Htio bih da me demantiraju, jer za polufinale potrebno je mnogo sreće i dobre igre. Skupina nije nimalo laka i kasnije se križamo s Francuskom i Njemačkom te Mađarskom, Srbijom ili Islandom. Po meni uspjeh će biti ako budemo među šest najboljih – zaključio je ivanečki rukometni stručnjak koji je trenutno trener varaždinske Koke.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje