FOTOHRS i arhiva

Uskoro počinje Svjetsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, a Hrvatska smotru otvara utakmicom protiv Islanda u petak, 11. siječnja.

Osim Islanda, Kauboji su na svjetskoj smotri u skupini sa Španjolskom, Makedonijom, Japanom i Bahreinom.

Izbornik Lino Červar na Prvenstvo odlazi s 18 igrača, a ček sedam ih je prošlo kroz ruke ivanečkog rukometnog stručnjaka Vladimira Canjuge, što kroz mlađe uzrasne kategorije što kroz klubove.

Canjuga, trener Koke i bivši trener hrvatske ženske reprezentacije, je trenirao Alena Blaževića, Marina Šegu, Ivana Sliškovića, Domagoja Duvnjaka, Krešimira Kozinu, Luku Stepančića i Željka Musu.

– Iznimno mi je drago da je jedan dio mene utkan u njih. Mnogo toga se promijenilo u muškom rukometu u posljednjih devet godina otkako nisam uključen u muške reprezentativne selekcije – rekao je Vladimir Canjuga koji je Stepančića, Sliškovića i Kozinu vodio u pohodu na svjetsko zlato 2009. godine.

Ponosan

Canjuga je na to izrazito ponosan, a ističe da Hrvatska u rukometu više nije u užem krugu favorita.

– Vremena se mijenjaju i nije smak svijeta. Hrvatski košarkaši s NBA igračima ne mogu se plasirati na svjetsko prvenstvo. Sigurno spadamo među šest najboljih reprezentacija svijeta, no nismo više top favoriti – dodao je Canjuga i objasnio razlog zašto Kauboji nisu u samom vrhu svjetskog rukometa.

– Prije smo imali Balića i sada imamo Cindrića i Duvnjaka, no svi ostali igrači nisu vanserijski igrači kao što su nekada to bili Džomba, Metličić i Lacković. Ne trebamo razbijati glavu – naglasio je.

Teško

Što se same igre tiče, Canjuga je istaknuo da neće biti lako ni s jednom reprezentacijom u skupini, osim Bahreinom.

– Teško će biti sa Španjolskom, Makedonijom i Islandom, a neće biti lako ni s Japanom. U drugom drugi križamo se s Njemačkom i Francuskom. Teško je uopće nešto prognozirati – zaključio je Canjuga.

Komentari

Komentara