Povežite se s nama

Sport

Marinu Rantešu stipendija Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Pobjednik Svjetskog kupa u BMX-u Marin Ranteš, od ove godine primati će stipendiju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Marin je formalno ispunio uvjete ušavši u kategorizaciju vrhunskih sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora.

Naime, Zajednica tako vrednuje, nagrađuje i podupire vrhunske sportaše, a svake godine nakon utvrđivanja konačne liste kategoriziranih športaša koji imaju pravo na stipendiju kao i visine utvrđenih stipendija, sklapa se ugovor o stipendiranju sa športašem i njegovim matičnim klubom.

– Visina stipendije ovisi o utvrđenom konačnom broju kategoriziranih športaša tijekom godine i planiranih namjenskih sredstava za stipendiju u okviru proračuna Grada Varaždina za nadolazeću godinu s time da dio planiranih namjenskih sredstava ostaje rezerviran za eventualne nove kategorizirane sportaše tijekom godine, a visinu tih sredstava određuje Izvršni odbor Zajednice – rekao je stručni suradnik ZSUGV Denis Mladenović.

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje