Povežite se s nama

Sport

Marinu Rantešu stipendija Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Pobjednik Svjetskog kupa u BMX-u Marin Ranteš, od ove godine primati će stipendiju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Marin je formalno ispunio uvjete ušavši u kategorizaciju vrhunskih sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora.

Naime, Zajednica tako vrednuje, nagrađuje i podupire vrhunske sportaše, a svake godine nakon utvrđivanja konačne liste kategoriziranih športaša koji imaju pravo na stipendiju kao i visine utvrđenih stipendija, sklapa se ugovor o stipendiranju sa športašem i njegovim matičnim klubom.

– Visina stipendije ovisi o utvrđenom konačnom broju kategoriziranih športaša tijekom godine i planiranih namjenskih sredstava za stipendiju u okviru proračuna Grada Varaždina za nadolazeću godinu s time da dio planiranih namjenskih sredstava ostaje rezerviran za eventualne nove kategorizirane sportaše tijekom godine, a visinu tih sredstava određuje Izvršni odbor Zajednice – rekao je stručni suradnik ZSUGV Denis Mladenović.

Sport

Branko Ivanković novi izbornik Kine!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski nogometni stručnjak Branko Ivanković, koji je posljednji posao imao kao izbornik Omana, trenersku će karijeru nastaviti na klupi reprezentacije Kine.

Ivanković je već radio u Kini, ali kao trener kluba Shandong Luneng između 2009. i 2011. godine, te osvojio naslov prvaka 2010. Omansku reprezentaciju je vodio od 2020. do 2024. godine, a raskinuli su suradnju nakon nedavnog Azijskog kupa na kojem Oman nije uspio proći skupinu.

Što se tiče reprezentativnog nogometa, Ivanković je samostalno još vodio i reprezentaciju Irana od 2002. do 2006. godine, te je s njom nastupio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006.

Izvor: Sportske

Nastavite čitati

Sport

Karoglan: Oni još od Varteksa vole posjed lopte, svakome su ozbiljan takmac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HNK Hajduk

Nogometaši Varaždina u subotu, 24. veljače u 15 sati na stadionu Varteksa igraju susret 24. kola SuperSport HNL-a.

Susret je najavio Mislav Karoglan, trener Hajduka, drugoplasirane momčadi SuperSport HNL-a.

– Oni još od Varteksa vole posjed lopte. Nemaju pritisak, igraju opušteno. Vidjeli smo to u Maksimiru. Svakome su bili ozbiljan takmac. Imaju i naših bivših igrača, dosta motivacije. Moramo biti pravi da bi uzeli bodove. Utrka je tijesna, mi moramo uzimati bodove, to je imperativ – ističe Karoglan.

Naime, Varaždinci i Hajduk susreću se u utorak, 27. veljače u četvrtfinalu Hrvatskog kupa.

– To je uvijek izazov, ali maksimalan fokus je na prvenstvo. Na utakmici Betisa i Dinama mogli ste vidjeti koliko je HNL dobar.  Mi smo narod sklon podcjenjivanju i precjenjivanju. Usporedite utakmice Dinama s Betisom i onu s Varaždinom – dodao je Karoglan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje