Povežite se s nama

Sport

Marinu Rantešu stipendija Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Pobjednik Svjetskog kupa u BMX-u Marin Ranteš, od ove godine primati će stipendiju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Marin je formalno ispunio uvjete ušavši u kategorizaciju vrhunskih sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora.

Naime, Zajednica tako vrednuje, nagrađuje i podupire vrhunske sportaše, a svake godine nakon utvrđivanja konačne liste kategoriziranih športaša koji imaju pravo na stipendiju kao i visine utvrđenih stipendija, sklapa se ugovor o stipendiranju sa športašem i njegovim matičnim klubom.

– Visina stipendije ovisi o utvrđenom konačnom broju kategoriziranih športaša tijekom godine i planiranih namjenskih sredstava za stipendiju u okviru proračuna Grada Varaždina za nadolazeću godinu s time da dio planiranih namjenskih sredstava ostaje rezerviran za eventualne nove kategorizirane sportaše tijekom godine, a visinu tih sredstava određuje Izvršni odbor Zajednice – rekao je stručni suradnik ZSUGV Denis Mladenović.

Sport

Plivačica Baroka Teodora Liber Kos doplivala do tri srebra i bronce u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zagrebu je održano 10. plivačko natjecanje „Medo“, ujedno treći kadetski Grand prix ove sezone, a natjecanje je okupilo 200 plivačica i plivača iz 24 hrvatska kluba.

Plivački klub Barok predstavljali su Jana Marta Horvatić, Teodora Liber Kos, Dora Kranjčec,  Ivan Žganec Car, Jan Žganec, Karlo Petek, Fran Težački i Jan Peremin.  Svi su isplivali svoje osobne rekorde i pokazali da su itekako spremni za naredna natjecanja koja ih očekuju u ovoj sezoni.

Jedna plivačica posebno se istaknula na ovom natjecanju – Teodora Liber Kos.

Ona je u iznimno jakoj konkurenciji osvojila tri srebrne i jednu brončanu medalju. Do srebra je doplivala u disciplinama 200 m mješovito, 200 m slobodno i 800 m slobodno, dok je brončanu medalju osvojila  u disciplini 400 m mješovito. Izvrsna je bila i na 100 m prsno, gdje je zauzela 5. mjesto.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinac Sandro Meštrić novi golman jedne od najboljih rukometnih momčadi na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinac Sandro Meštrić (25) potpisao je ugovor s poljskim Kielceom do 2023. godine.

– Drago mi je što mogu objaviti da ću od ljeta 2023. igrati za jedan od najvećih klubova na svijetu – napisao je Sandro Meštrić na svojem Facebook profilu.

On je rukometnu karijeru započeo u Rukometnom klubu Kneginec, pa je potom branio u Vidovcu i Trnovcu. Godine 2014. prešao je u GRK Varaždin 1930 iz kojeg je u zimi prošle godine prešao u francuski Pays d’Aix UC. Tamo se zadržao do ljeta te je prešao u slovensku Ribnicu.

Sad je postao novi golman Kielcea, osvajača Lige prvaka.

On će biti drugi Hrvat u najboljoj poljskoj momčadi, budući da je njezin član i Igor Karačić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje