Povežite se s nama

Život i društvo

Čehok: Krenut će se u poticanje škole otvorenih vrata

Objavljeno:

- dana

Školstvo u Varaždinu

U ponedjeljak, 4. rujna počinje nova školska godina i u prve razrede osnovnih škola s područja Varaždina krenut će novi 421 prvašić.

Na školskim klupama ove godine dočekat će ih novi besplatni udžbenici i nove radne bilježnice.

– Riječ je o projektu bivše vlade i drago nam je što je Varaždin iznad tužnog hrvatskog prosjeka – rekao je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Za besplatne udžbenike i knjige iz gradskog proračuna izdvojeno je milijun i 450 tisuća kuna. U svim gradskim školama nastava nastava će odvijati u jednoj smjeni, a Grad nastavlja sa sufinanciranjem produženog boravka u školama, te financiranju školskih natjecanja.

– Financirat ćemo i kupnju nove opreme, a sve kako bi se krenulo u poticanje škole otvorenih vrata. Nakon redovne nastave, djeca će biti i boraviti u školi te imati primjerenu odgojno – obrazovnu skrb. Tu mnogo očekujemo. Tako ćemo se približiti skandinavskim zemljama – rekao je Čehok.

U taj novi projekt neće biti uključen sve gradske škole. U pilot fazi trebao provoditi drugo polugodište ove školske godine, a druge školske godine projekt trebao zaživjeti.

Također, istaknimo da će 75 ljudi biti na raspolaganju djeci s poteškoćama u razvoju, kao pomoćnici, što u udruzi Kokotiček, što u vrtićima i školama.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje