Povežite se s nama

Međimurje

Čehovec je prvo kompletno uređeno mjesto u cijeloj Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Preloško prigradsko naselje Čehovec prošlog četvrtka je dobilo potpuno novu vizuru, zahvaljujući završetku radova na izgradnji sanitarne i oborinske kanalizacije te onih na rekonstrukciji i modernizaciji prometnica s izgradnjom pješačko-biciklističkih staza.

Pravo partnerstvo

I ne samo to, jer su se domaćini na prigodnoj svečanosti koja je održana kod Doma kulture pohvalili novom LED rasvjetom i pristupom širokopojasnom internetu. Sve to stajalo je više od 15 milijuna kuna. Stoga ne čudi da je predsjednik Mjesnog odbora Matija Strahija, zbog važnosti svega učinjenog za mještane, poručio da će se 26. listopada ubuduće slaviti kao Dan mjesta Čehovec. Ukupno je izvedeno 6505 metara sanitarne kanalizacijske mreže s trima precrpnim stanicama i 1465 metara oborinske kanalizacije. Sanitarne otpadne vode transportirat će se prema kanalizacijskom sustavu Općine Donji Kraljevec, odnosno na UPOV Donji Kraljevec.

Izgradnjom pješačko-biciklističkih staza iznimno je povećana sigurnost prometa

Također, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Međimurske županije, ulaganjem u rekonstrukciju i modernizaciju prometnica, izgradnjom pješačko-biciklističkih staza u Čehovcu iznimno je povećana sigurnost prometa. Svečanosti u centru Čehovca prisustvovali su saborski zastupnik Darko Horvat, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, zamjenik predsjednika Županijske skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predstavnici Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta, Međimurskih voda, ŽUC-a, predstavnici svih izvođača radova uključenih u spomenuti projekt, predstavnici Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, izaslanstva prijateljskih općina i gradova, javnih institucija te brojni mještani Čehovca. O investiciji su govorili Vladimir Topolnjak, direktor Međimurskih voda, i  Ljerka Cividini, ravnateljica Županijske uprave za ceste.

– Dionica modernizirane i rekonstruirane prometnice je duga nešto manje od dva kilometra, a investicija u kojoj su sudjelovali Grad Prelog i Županijska uprava za ceste iznosi oko 6 milijuna kuna. Biciklističke staze po cijeloj dužini izvedene su s deniveliranim rubnicima, a od Doma kulture do mosta napravljena je biciklistička traka, koja će zasigurno poboljšati sigurnost prometovanja kroz cijelo naselje – pojasnila je Ljerka Cividini, ravnateljica Županijske uprave za ceste.
Gradonačelnik Ljubomir Kolarek zahvalio je svim mještanima Čehovca na strpljenju tijekom izvođenja radova.

– Na početku moram iskreno i od srca zahvaliti svim mještanima Čehovca na strpljenju, jer je riječ o projektu koji za naš kraj ima povijesni značaj. U ovih godinu dana bilo je ovdje blata i prašine. Trudili smo se, i danas kada pogledamo oko sebe, možemo zaista biti ponosni. Zadovoljni smo jer je Čehovec prvo kompletno uređeno mjesto u Međimurskoj županiji, s izgrađenom komunalnom infrastrukturom, širokopojasnim internetom i štedljivom rasvjetom – rekao je Kolarek.
Dodao je da zahvaljujući svemu nabrojanom i blizini centra Preloga ovo potpuno uređeno naselje postaje privlačno mjesto za življenje.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje