Povežite se s nama

Život i društvo

Čeka nas godina vatrenoga i temperamentnog pijetla

Objavljeno:

- dana

KINESKI HOROSKOP

Godina 2017. u kineskom horoskopu pripada hrabrom, odanom, vrijednom i šarmantnom pijetlu.

Prema kineskom kalendaru nova godina u znaku pijetla počinje 28. siječnja i traje do 15. veljače 2018. Za postizanje uspjeha na svim poljima u godini pijetla trebat će puno strpljenja i napornog rada. Pijetao se prikazuje kao vatreni, crveni lik, predstavlja velikog lidera i “kralja zore”. Kinezi vjeruju da ih pijetlova krijesta štiti od zlih duhova. U kineskom horoskopu zauzima deseto mjesto, a glavne vrline ovog znaka su iskrenost, dosljednost i povjerenje.

Pijetao je temperamentna ptica koja lako plane, ali je i zaštitnik svog doma i obitelji. Vrlo je ponosan i ponekad se voli šepuriti. Što onda očekivati od 2017-te? Godina vatrenog pijetla obećava da će biti intenzivna i svijetla. Njegov istraživački duh povoljno djeluje na sve one koji se upuste u poduzetničke i hrabre podvige. Vatra pročišćava, pa je nova godina ujedno prilika da se oslobodite tereta prošlosti .

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Dan neovisnosti uz svijeće za poginule i preminule hrvatske branitelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je povodom Dana neovisnosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kod Križa zahvalnosti u Varaždinu zapalio svijeću u spomen na sve poginule i preminule hrvatske branitelje odavši im tako počast i poštovanje za doprinos u obrani Hrvatske.

Podsjetimo, Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj je spomendan koji se obilježava 25. lipnja, u spomen na dan kada je Hrvatski sabor donio Odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska maturantica kolabirala pišući test u potkrovlju bez klime

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučerašnji toplinski val loše je utjecao na neke maturante koji pišu državnu maturu.

Srednjoškolka iz Makarske se onesvijestila pišući dvoipolsatni esej iz hrvatskog jezika na maturi, a index.hr javila se majka učenice iz Varaždina. Ispričala je da se njenoj kćeri dogodila slična situacija.

– Maturu su pisali u potkrovlju škole, ne znam zašto, kad su učionice na donjim katovima. U potkrovlju nisu imali klimu. Mojoj kćeri pozlilo je već nakon 20 minuta. Profesorica koja je dežurala zvala je van, no ona je sama rekla da želi nastaviti pisati test i napisala ga je skoro do kraja kad joj je ponovno pozlilo. Pozvali su me iz škole, otišli smo u bolnicu i proveli pet sati u hitnoj internističkoj ambulanti na infuziji i pretragama – priča još pod dojmom Đurđica Vodopija.

Kaže kako moraju obaviti još neke pretrage kod obiteljskog liječnika.

Pohvalila je prisutno nastavno osoblje jer su pohrlili u pomoć. Spominje da joj nije jasno zašto se, uz to što maturu pišu u ovakvim uvjetima, djecu poziva da pred školu dođu puno ranije, pa se tako izlažu stajanju na suncu.

Škola o kojoj je riječ je Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, a bitna je činjenica da je to tek jedna od mnogih hrvatskih škola koje u 2021. godini još uvijek nemaju klimatizacijske uređaje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!