Povežite se s nama

U fokusu

U Cestici sljedeće godine po 1.000 kuna za novorođenčad, kamp i gradnja Kulturnog centra

Objavljeno:

- dana

AMBICIOZAN PRORAČUN

Osim što bi u Općini Cestica sljedeće godine trebali početi radovi na izgradnji kanalizacije u sklopu Aglomeracije Varaždin, u planu je i provedba projekta Kamp Cestica.

To su samo dva projekta predviđena proračunom za 2017. godinu, kojeg su općinski vijećnici usvojili prošli tjedan.

Proračun iznosi 22,5 milijuna kuna, a čelni ljudi ističu da ima iznimno izraženu razvojnu komponentu. Naime, nastavlja se s važnim kapitalnim projektima, rekonstrukcijom nerazvrstanih cesta na području Općine Cestica i izgradnjom Kulturnog centra.

Planirana su i sredstva za socijalne programe. Naglasak je na pronatalitetnoj politici pa Općina nastavlja isplatama jednokratnih pomoći roditeljima za novorođeno dijete u iznosu od 1.00 kuna po djetetu. I dalje će se sufinancirati boravak djece u dječjem vrtiću, svi osnovnoškolci će za tekuću školsku godinu dobiti radne bilježnice, atlase i likovne mape, nastaviti će se stipendiranje svih studentata 2. i viših godina studija, a odobreno je i pet brucoških stipendija.

Nastavit će se i s isplatama božićnica umirovljenicima, čija je mirovina manja od dvije tisuće kuna, za što je u proračunu osigurano 120 tisuća kuna.

Cestica se već niz godina, kroz socijalne programe, brine za sve mještane slabijeg imovinskog stanja. Financira se ogrjev, podmiruju troškova stanovanja, isplaćuju se jednokratne pomoći za obrazovanje, školska kuhinja je besplatna za djecu siromašnijih roditelja. I ubuduće će novčano pomagati rad udruga.

Uz sve nabrojene projekte, u Općini vjeruju u uspjeh realizacije još nekoliko vrijednih projekata putem HEP-a, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste, ali i putem natječaja ministarstava i europskih fondova, koji nisu direktno vidljivi u proračunu za iduću godinu.

Izvor:
Foto: OPĆINA CESTICA

U fokusu

T. Bartolovečki: Šamec odlazi u političku mirovinu, HNS predstavio svog novog kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren.

Kako je najavio na današnjem predstavljanju kandidature, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj Općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu božićnica osigurati i uskrsnice.

Nastavite čitati

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati