Povežite se s nama

Život i društvo

Čestitka Davora Patafte povodom Međunarodnog praznika rada

Objavljeno:

- dana

Svim Varaždinkama i Varaždicima želim sretan, siguran, a ponajprije zdrav 1. svibnja, Međunarodni praznik rada.

U ovim izazovnom vremenima, kad je pandemija Covida ugrozila sigurnost gospodarstva i svake obitelji,  najveću energiju potrebno je usmjeriti upravo na čuvanje, ali i stvaranje novih radnih mjesta.

Samo jako i otporno gospodarstvo danas se može nositi s izazovima i ugrozama tržišta i izvanrednih okolnosti. Stvaranje uvjeta za dostojanstven život od svoga rada svima nam mora biti prioritet u javnom djelovanju, a uvjeren sam da ćemo već sljedeći  Međunarodni praznik rada proslaviti u sretnijim okolnostima.

Uz obilje zdravlja, želim svako dobro Vama i Vašim obiteljima.

Davor Patafta, kandidat za gradonačelnika Varaždina

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje