Povežite se s nama

U fokusu

Čistoća na sudu traži 2,1 milijun kn, Varkom tvrdi da duga nema

Objavljeno:

- dana

SPOR

– Dvije ste velike tvrtke koje su nekoć bile zajedno. Zar nije moguće mirenje? – upitala je sutkinja prošli utorak odvjetnice Čistoće i Varkoma na pripremnom ročištu na Trgovačkom sudu u Varaždinu u sporu u kojem Čistoća tuži Varkom radi isplate 2,1 milijun kuna.

Dvije tvrtke koje imaju iste vlasnike – Grad Varaždin te preostale gradove i općine iz Varaždinske županije – završile su na sudu dvije godine nakon što je dotadašnja Radna jedinica Čistoća izdvojena iz Varkoma. Kao novoosnovano trgovačko društvo Čistoća je u sudski registar upisana 31. prosinca 2013., dok je kao dan poslovnih učinaka podjele određen 1. srpanj 2013., na temelju diobene bilance od 30. lipnja te godine.

Planom podjele utvrđeno je da ukupni kapital Čistoće iznosi 24 milijuna kuna, pri čemu je Varkom na račun Čistoće trebao uplatiti 19,6 milijuna kuna. No isplatili su im 17,5 milijuna kuna, uz obrazloženje da je Radna jedinica Čistoća od 1. srpnja do kraja prosinca 2013. ostvarila 2,1 milijun kuna gubitka u poslovanju. Nakon usklađenja bilance, Varkom taj iznos Čistoći nije isplatio.

– Moguće da je metoda kojom se koristio Varkom bila prihvatljiva za njihove financijske interese, ali nikako nije bila u skladu s odredbama Zakona o trgovačkim društvima – istaknula je odvjetnica Čistoće.

 

Tvrtke u većinskom vlasništvu Grada Varaždina sutkinja je pozvala da spor pokušaju riješiti mirnim putem

Napomenula je da je Varkom teretio Čistoću za troškove drugih dviju radnih jedinica, RJ Zajedničke službe i RJ Tehničke službe, i to prema učešću troškova njihovih plaća u ukupnim troškovima plaća. – Varkom poslovne knjige Čistoće od 1. srpnja 2013. nije vodio odvojeno, nego je primijenio istu računovodstvenu politiku kao i u prethodnom razdoblju kad je Čistoća bila samo radna jedinica. Metoda koju su primijenili nikako ne znači da su troškovi koji se Čistoći stavljaju na teret stvarno i nastali – pojasnila je. Navela je da je čudno da je RJ Čistoća cijelo vrijeme ostvarivala dobit, jedino je baš te godine, tih šest mjeseci, poslovala negativno. – Raspodjela troškova među radnim jedinicama obavljena je jednostrano, što je utjecalo na konačan financijski rezultat Čistoće, koji nije mogao biti valjano utvrđen, pa je Varkom dužan u cijelosti isplatiti novčana sredstva utvrđena Planom podjele – istaknula je te napomenula da su se troškovi zajedničke i tehničke službe trebali knjižiti prema poslu koji su stvarno obavile za Čistoću.

”Sve po propisima“

Odvjetnica Varkoma je sve te navode osporila. – Varkom osporava da je bilo što dužan platiti Čistoći na temelju Plana podjele budući da je sve svoje obveze u cijelosti izvršio. Čistoća na više mjesta u tužbi i popratnoj dokumentaciji sama navodi i priznaje da Plan podjele predviđa naknadno usklađenje početne bilance. Nesporno je da je Varkom trebao isplatiti Čistoći naknadno usklađeni iznos, a ne fiksni iz Plana podjele – navela je.

Upozorila je da se Čistoća nije na jasan i precizan način izjasnila koju je metodologiju Varkom trebao koristiti pri naknadnom usklađenju bilance.
– Čistoća se poziva i na kriterij zasebnog vođenja računovodstva, prilaže i dokumentaciju iz koje proizlazi da su se troškovi mogli obračunati prema učešću prihoda i učešću ukupnih troškova. Ne dokazuju da je bilo koja metodologija usklađenja bilance mogla utjecati na bolji poslovni rezultat od onog utvrđenog u poslovnim knjigama Varkoma. Uzrok negativnog poslovnog rezultata Čistoće za 2013. nije primjena ključa učešća u plaćama, nego je uzrok samo poslovanje RJ Čistoća – napomenula je.

Ustvrdila je da kod naknadnog usklađenja bilance nije povrijeđen nijedan propis. – Usklađenje je obavljeno na pravilan način, na isti način kao što su postupala ostala komunalna društva i u skladu s računovodstvenom politikom koju je Varkom provodio kontinuirano i u prethodnim godinama te prema kojoj je rađena i sama podjela – rekla je. Sutkinja je donijela odluku o provedbi knjigovodstveno-financijskog vještačenja, koje će provesti ovlašteni revizor, a Čistoću i Varkom je pozvala da spor, prije nego što donese samo rješenje o vještačenju, pokušaju riješiti mirnim putem.

– U godinu i pol dana poduzeli smo sve da bi se postigao dogovor, obavljeno je i vještačenje, ali nitko se iz Varkoma nije udostojio odgovoriti. Nažalost, izgubili su građani, jer su oni ostali bez dodatnih posuda za razvrstavanje korisnog otpada. Velika je to šteta, koja nije bila potrebna – rekao je direktor Čistoće Davor Skroza na ročištu.
Ako se dvije tvrtke ne uspiju nagoditi, očekuje se da će glavna rasprava biti održana ujesen.

Goran Habuš i M. Ernoić?

Na pripremnom ročištu Čistoća je predložila da se kao svjedoci saslušaju predsjednik NO-a Čistoće Miljenko Ernoić, gradski vijećnik Željko Bunić, odvjetnik Franjo Šebijan, revizor Stjepan Šargač i direktor Čistoće Davor Skroza. Odvjetnica Varkoma se usprotivila pozivanju svih predloženih svjedoka. Varkom je kao svjedoke predložio gradonačelnika Gorana Habuša i djelatnike Varkoma: tehničkog direktora Marijana Cesarca, voditeljicu računovodstva Nadu Posavec Lončarić i voditeljicu knjigovodstva Alenku Petrinec. Tome se pak usprotivila odvjetnica Čistoće. Odluku će donijeti sutkinja Trgovačkog suda.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Nova odluka o parkiralištima u Varaždinu, evo koje su novosti i kako sudjelovati u javnoj raspravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 30. travnja do 30. svibnja 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina.

-Ovim izmjenama i dopunama Odluke detaljnije se definiraju odredbe koje se odnose na uslugu parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama, s obzirom na uvođenje novih informacijskih tehnologija, ali i definiranje naplate i kontrole naplate parkiranja, definiranje postupka izdavanja povlaštenih parkiranih karata za stanare i drugih poslova s tim u vezi te obavljanje nadzora nepropisno parkiranih vozila na parkiralištima. Na Nacrt prijedloga Odluke zatražena je prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – ističu u Gradu Varaždinu.

Izrađen je novi prometni elaborat, a osim revizije postojećih javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata za korištenje parkirališnih mjesta na području Grada Varaždina, dodatno se uvodi naplata parkiranja na dijelovima grada, takozvanim parkirališnim blokovima, u kojima će vrijediti posebni povlašteni uvjeti za stanare. Naplata bi se trebala uvoditi etapno.

Temeljem provedene revizije javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata parkiranja na području Grada Varaždina u zonama 0., 1., 2. i 3., obavljeno je usklađenje te je utvrđeno da je obilježeno ukupno 996 parkirnih mjesta za predviđenih za naplatu parkiranja, a osim njih, obilježeno je 71 parkirno mjesto za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te 6 parkirnih mjesta za taxi vozila i 6 mjesta za punjenje električnih vozila. Također je predviđeno obilježavanje 5 parkirnih mjesta za motocikle.

-U Gradu Varaždinu uvode se 3 nova parkirališna bloka na kojima će se obavljati naplata parkiranja: blok A, blok B te blok C. Blokovi A i B uvrstit će su u drugu zonu naplate dok će se blok C uvrstiti u treću zonu naplate parkiranja u Gradu Varaždinu. U navedenim će blokovima pod naplatom biti ukupno 728 parkirnih mjesta, dok će za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti biti rezervirano ukupno 39 parkirnih mjesta. U svakom od navedenih blokova broj parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti zauzima 5% od ukupnog broja parkirnih mjesta, kao i u ukupnom broju parkinga pod naplatom – navedeno je u spomenutom elaboratu.

Uvode se tako parkirališni blok A, koji će obuhvaćati prostor istočnije od Ulice Stanka Vraza ( iza višestambenih zgrada kućni broj 6, 8 i 10) – prilaz preko Ulice Vatroslava Lisinskog, blok B koji će obuhvaćati postojeće parkiralište smješteno istočnije od Zagrebačke ulice, a južno od Ulice Franca Prešerna, te blok C, koji obuhvaća parkirna mjesta u Trakošćanskoj ulici te dio u Ulici braće Radić.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 37.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 30. svibnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected].

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje