Povežite se s nama

U fokusu

Invalid o putovanju autobusom: Učenik me udario torbom, a učenicu koja mi je prepustila mjesto ismijali

Objavljeno:

- dana

RAZOČARAN ČITATELJ

Nakon što smo objavili priču o dvojici srednjoškolaca koji su u Varaždinu ozlijeđeni tijekom vožnje u autobusu, javio nam se čitatelj, osoba sa 60-postotnim invaliditetom, koji je razočaran ponašanjem srednjoškolaca.

S učenicima se susreće svakodnevno budući da na posao u Varaždin putuje iz Ladanja.

– Ne razumijem zašto su srednjoškolci toliko neobzirni prema drugim ljudima, posebice onima s invaliditetom. Svjedočio sam tome kako se moja susjeda, učenica srednje škole, odmah digla i prepustila mi mjesto u autobusu, a nekoliko drugih učenika počela ju je ismijavati – ispričao nam je.

Veliki problem je, kaže, gužva u vrijeme kada završi škola. – Svi nahrupe u te autobuse, nastane gužva, a nitko se starijim osobama ne želi prepustiti sjedalo – rekao je čitatelj, kojem nije jasno zašto nema nimalo poštovanja prema starijim osobama.

Udario ga torbom…

– Išao sam autobusom kući kada me jedan učenik koji je sjedio na sjedalu do mene, svojom torbom udario i uopće nije reagirao – požalio se i dodao kako ne razumije zašto učenici svoje velike torbe ne stavljaju na za to predviđeno mjesto.

Nije to jedino što primijećuje.

– Zar učenici ne moraju biti vezani pojasom? Kako to da velike torbe, koje su opasnost za druge, mogu slobodno ostavljati na sjedalima? Vidio sam i učenicu koja je sjedila na prvom sjedalu, a noge je ispružila na naslon za ruke. Nitko nije reagirao – žalostan je čitatelj.

Izvor: ARHIVA RT
Foto:

U fokusu

Biskup Radoš primio gradonačelnika Bosilja: razgovarali o postavljanju skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Susretu je prisustvovao i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada.

– Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti  suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi – rekao je biskup Radoš.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji sve manje nezaposlenih, najtraženije prodavačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem svibnja 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba.

Na području Ispostave Ivanec bilježimo 624, Ludbreg 268, Novi Marof 290, Cestica 44 i Varaždin 1184 osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,9%, a u usporedbi s istim mjesecom (svibanj) 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 698 osoba, odnosno 22,5%.

Ujedno je evidentirano i 25 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom svibnja evidentirano je 355 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 273 osobe, nakon škole 2, a iz neaktivnosti 80 osoba.

Tijekom svibnja 2021. godine prijavljeno je 758 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 % (123 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 32,5% (186 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (svibanj 2020).

Najtraženija zanimanja u svibnju bili su prodavači i prodavačice, slijede skladištar, vozač, konobar i radnik ili radnica u proizvodnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!