Povežite se s nama

U fokusu

“Coolijada“ je najbolja preventivna akcija

Objavljeno:

- dana

PRIZNANJE

U sklopu 11. međunarodne konferencije o sigurnosti, proteklog su tjedna dodijeljene nagrade iz područja preventivnih aktivnosti za 2017. godinu.

Dobitnik u kategoriji najboljeg projekta lokalne i regionalne samouprave za sigurnost zajednica je „ Coolijada“, originalni projekt koji od 2004. godine provode Policijska uprava međimurska, Međimurska županija te gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće.

Projekt uključuje brojne sadržaje i programe koji se tijekom svibnja organiziraju za maturante kako bi mladi završetak srednjoškolskog obrazovanja što kvalitetnije proslavili, i to bez neželjenih događaja. U sklopu akcije biraju se najmaturanti uz pregršt zabavnih i edukativnih programa. Akcija je odlično prihvaćena od samih maturanata, ali i njihovih roditelja te ostalih građana, a treba napomenuti da tijekom 12 godina organiziranja “Coolijade” nije zabilježen ni jedan veći incident. Među brojnim prijavljenim projektima, ocjenjivački je žiri upravo “Coolijadu” prepoznao kao najbolji i najkvalitetniji, što je veliko priznanje svima koji sve ove godine sudjeluju u njezinoj organizaciji.

Projekt zajednički provode policija, Županija te gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće

Nagradu je na svečanoj dodjeli načelniku Policijske uprave međimurske Ivanu Sokaču, županu Međimurske županije Matiji Posavcu i gradonačelniku Grada Čakovca Stjepanu Kovaču uručio načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije RH Krunoslav Borovec. Uz njih, svečanoj dodjeli nagrade prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved, pročelnik Ureda za protokolarne i društvene djelatnosti David Vugrinec, voditelj Službe policije Kristijan Srpak, glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal i načelnik policijske postaje Čakovec Krešimir Jurčević.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje