Povežite se s nama

Crna kronika

CRNI RUJAN: Na prometnicama Varaždinske županije život izgubilo sedam osoba

Objavljeno:

- dana

Ne ponovilo se

Mjesec rujan mnogi neće pamtiti po dobrom budući da je na prometnicama Varaždinske županije smrtno stradalo čak sedam osoba.

Početak mjeseca, odnosno prvi vikend bit će upamćen po stravičnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 4. rujna, na Varaždin Bregu. Mladić iz okolice Novog Marofa kojem je samo 18 godina prešao je na treću prometnu traku i naletio na dva para na motociklima. Dvojica vozača na mjestu su preminula, a suvozačice u bolnici.

Desetak dana kasnije preminula je još jedan osoba na prometnicama u Varaždinskoj županiji. U petak, 16. rujna 52-godišnjaka u Gornjoj Voći pregazio je nepoznati vozač.

Šesta osoba koja je stradala u rujna bila je 53-godišnji motorist koji je na jugozapadnoj obilaznici Varaždina u četvrtak 29. rujna sletio s ceste i na mjestu preminuo. Uzrok te nesreće bila je neprilagođena brzina.

Jučer u večernjim satima stradala je sedma osoba. Riječ je o 76-godišnjaku koji je u Gornjem Knegincu otvarao ogradu kako bi svoj automobil uparkirao u dvorište. No, u tom trenutku na njega je naletio 24-godišnjak u autu s 1,88 promila. Starac je preminuo kasnije u varaždinskoj bolnici.

>>Preminuo 76-godišnjak na kojeg je naletio pijani mladić u Gornjem Knegincu

Sve u svemu jedan crni rujan – ne ponovio se.

Izvor:
Foto: Čitatelj

Crna kronika

“Lažna” rođakinja javila se muškarcu na društvenoj mreži, a on joj poslao nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće zaprimili su kaznenu prijavu od 46-godišnjaka kojom prijavljuje kazneno djelo prijevara.

Naime, u subotu, 22. siječnja, oštećeni je putem društvene mreže zaprimio poruku od osobe za koju je mislio da se radi o njegovoj rođakinji, a kojom ga traži novčanu pomoć za kupnju uređaja za što su joj potrebni „paysafecard“ e-bonovi.

Oštećeni je kupio navedene bonove u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna, a potom joj je putem društvene mreže dostavio fotografije e-bonova kako bi potvrdila uplatu. Nakon toga je profil na društvenoj mreži bio izbrisan.

Potom je kontaktirao rođakinju te mu je ona potvrdila da se radi o lažnom profilu te je shvatio da je prevaren, istakla je PU međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: Pijanom 43-godišnjem vozaču prijeti zatvor od 120 dana i kazna do 40.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 21. siječnja, oko 20.50 sati policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske u Varaždinu su specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. „Presretačem“ zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 43-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.21 g/kg i u vrijeme kada mu je trajno poništena vozačka dozvola zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja.

S obzirom na to da se radi o višestrukom recidivisti u činjenju istovrsnih prekršaja, od počinitelja je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao uz prijedlog sudu za trajno oduzimanje istog.

Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Varaždin, gdje je zadržan do otriježnjenja.

Nakon toga je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana, ali je isti nakon saslušanja od strane suca prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu pušten na slobodu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 40.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje