Povežite se s nama

Život i društvo

Cvijeće za radnice u noćnoj smjeni, u trgovinama, pekarnicama, mesnicama

Objavljeno:

- dana

IZNENAĐENJE

Ženama koje su sinoć u 21.30 sati krenule na posao, u noćnu smjenu, na autobusnom stajalištu Dan žena je čestitala Natalija Martinčević, kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina.

S podjelom prigodnih cvjetnih poklona nastavila je danas ujutro od 6 sati djelatnicama trgovačkih centara, pekarnica, mesnica i frizerskih salona diljem Varaždina.

Ovogodišnji Dan žena posvećujem svim ženama koje su na svojim radnim mjestima u trgovinama i pogonima, pa sam ih odlučila na njihovim radnim mjestima razveseliti prigodnim znakom pažnje – rekla je Natalija Martinčević.

Upravo te žene najviše su ugrožene i pogođene uvjetima koji se odnose na kvalitetu njihovog života. – Ugovori na određeno vrijeme, rad u smjenama, izrazito niske plaće, neprilagođeno radno vrijeme vrtića i ostali problemi direktno su povezani sa ženama zaposlenima u radno-intenzivno proizvodnoj industriji i trgovinama – naglasila je.

Više o tim problemima, ali i o konkretnim mjerama i inicijativama, govoriti će se na okruglom stolu „Žene na tržištu rada“ koji će se održati danas u 18 sati u hotelu Varaždin na koji pozivamo sve zainteresirane.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mladi iz ludbreškog kraja poveli prijatelje iz Mađarske u hodočasničku šetnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tridesetak mladih ljudi okupilo se jutros ispred ludbreške Župne crkve Presvetog Trojstva, a pridružili su im se kapelan, časne sestre i hodočasnici iz susjedne Mađarske.

Nakon kratkog druženja i upoznavanja krenuli su u 18 kilometara dugu šetnju ludbreškim brežuljkastim krajem.

U Ludbregu se, naime, održava prvo hodočašće mladih novom i zanimljivom rutom. Dio je to projekta Via Saint Martin kojem je cilj promicati i razvijati transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom.

Planirani završetak hodočašća je u 15 sati na Svetištu gdje će se održati zanimljivi kviz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje