Povežite se s nama

Život i društvo

Jeste li primijetili nove cvjetne instalacije na ulicama Varaždina?

Objavljeno:

- dana

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima, građani Varaždina mogu uživati u raskoši cvjetnih instalacija još ranije ove godine.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj obišao je proteklog tjedna djelatnike gradske tvrtke Parkovi prilikom postavljanja tegla, žardinjera i mobilnog drvoreda u centru grada.

Poznata mjesta poput Uršulinske, Franjevačkog trga, Habdelićeve, Kukuljevićeve i Pavlinske ulice sada su obogaćena raznovrsnim biljem.

Istaknuta novost su dvanaest visokih tegli postavljenih duž Gundulićeve ulice, popularne Dućanske, koje sada krase stupaste tise, stupasta božikovina, patuljasti bor i viseći kotoneaster. Također, Draškovićeva ulica je oplemenjena s osam velikih tegli koje sadrže piramidalnu i kuglastu božikovinu, fotiniju i cedrove.

Ove biljke ne samo da krase grad tijekom proljeća i ljeta, već će ostati kao stalni ukras i kroz hladnije mjesece jer su u njih zasađene uglavnom vazdazelene biljne vrste. U danima koji dolaze, postojeći mobilni drvoredi, tegle i žardinjere bit će kontinuirano nadopunjavane trajnicama i vazdazelenim biljem, stvarajući tako još živopisniji i raznolikiji gradski pejzaž.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje