Povežite se s nama

Život i društvo

Da dobra knijga uvijek ima čitača pokazao je jubilarni, 10. Sajam knjiga u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

U NEDELIŠĆU KAO NA INTERLIBERU

Međimurski sajam poduzetništva već deset godina zaredom organizira sajam knjiga Mesap Libar u Nedelišću. 

Sajam je počeo jučer, traje do sutra, 9. travnja. Na njemu su se predstavile izdavačke kuće sa svojim izdanjima školske obrazovne literature, dječje i stručne literature, beletristike te knjiga za razne hobije. Održani su i stručni skupovi, predavanja književnika i kazališne predstave, a svoj su doprinos dali i slikari i kipari iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Međimurci imaju razvijenu kulturu čitanja

– Drago mi je da postoji interes za knjigu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a jedan ovakav sajam sigurno zaslužuje mjesto u Nedelišću jer tu postoji duga tradicija sajmovanja – izjavio je direktor MESAP-a Vitomir Kirić koji je ovaj sajam usporedio sa zagrebačkim Interliberom i književnim sajmom u Puli.
Na otvorenju Sajma knjige prisustvovali su i međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica župana Sandra Herman, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te predsjednik općinskog vijeća Općine Nedelišće Mladen Posavec.
– Uz Općinu Nedelišće, ponosni smo osnivač ovog sajma knjige. Nije ga lako organizirati jer živimo u vremenu kada gotovo i ne koristimo knjigu, ali knjiga i kultura čitanja uvijek je bila neka vrsta tradicije i baština koju Međimurje zna sačuvati – rekao je župan Posavec

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Leo Amidžić predsjednik je novog Savjeta mladih Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Varaždina koja se u ponedjeljak, 18. siječnja, održala putem Zoom aplikacije, za predsjednika Savjeta izabran je Leo Amidžić, a za njegovog zamjenika Josip Pokorny.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirna Kezele te dosadašnji predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Tim Hrvaćanin.

Leo Amidžić, student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čestitao je svim članicama i članovima kao i njihovim zamjenicima na izboru u Savjet mladih Grada Varaždina te zahvalio na ukazanom povjerenju. – Zahvaljujem i dosadašnjem predsjedniku Savjeta mladih Timu Hrvaćaninu i svim našim prethodnicima na uloženom trudu i radu. Iako smo generacija koja odrasta između globalne financijske krize i globalne pandemije koronavirusa te iako još uvijek stječemo znanje i iskustvo, drago mi je što smo odlučili preuzeti ovu odgovornost i doprinijeti, u skladu s mogućnostima Savjeta mladih, boljitku života mladih u našem gradu. Poruka koju želim poslati mladima je da ćemo biti njihov glas i da nam se u svakom trenutku mogu obratiti, a upravo će komunikacija s mladima biti bitan segment našeg djelovanja. Nadam se dobroj suradnji, kako s članicama i članovima Savjeta mladih, tako i s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom, svim vijećnicama i vijećnicima u Gradskom vijeću, gradonačelnikom Grada Varaždina Ivanom Čehokom te zamjenicima gradonačelnika – rekao je Amidžić.

Članovi Savjeta na sjednici su proaktivno i konstruktivno raspravljali, dogovorili daljnje korake suradnje i projekte za mlade na širem području Grada Varaždina.

Članovi i zamjenici članova Savjeta mladih Grada Varaždina (mandat 2021.-2023.)

Članovi:

LEO AMIDŽIĆ – predsjednik

JOSIP POKORNY – zamjenik predsjednika

LUCIJA CAR – članica

TONI ČAKMAZOVIĆ – član

DAVID HIRŠZON – član

DORA KERMEK – članica

TIN KOLENKO – član

LOVRO LUKAVEČKI – član

IVAN TODOROVIĆ – član

Zamjenici članova:

KARLO FURJAN – zamjenik člana

JELENA PUZAK – zamjenica člana

PETAR RUNAC – zamjenik članice

JURICA PAJTAK – zamjenik člana

TEO TUĐAN – zamjenik člana

MONIKA RUSAK – zamjenica članice

LUCIJA BRIŠKI – zamjenica člana

MAGDALENA KRAJNIK – zamjenica člana

EDO RISEK – zamjenik člana

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Varaždina nađeni mobiteli i ključevi, pa se mole vlasnici da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija pomaže na svim poljima.

Danas obavještavaju građane da su u posljednje vrijeme na području Grada Varaždina pronađeni ključevi i mobiteli s fotografije te razni drugi predmeti.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 372-430 ili putem e-maila: [email protected]

Nastavite čitati