Povežite se s nama

Međimurje

Da nije dobro piti alkohol naučili učenici iz Svetog Jurja na Bregu

Objavljeno:

- dana

– Zdravlje je vrlo važno, no ipak, mnogi mladi uopće ne brinu o njemu – svjesni su učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Kako bi pokušali spriječiti širenje ovisnosti među mladima i kako bi ih upoznali s posljedicama konzumiranja alkohola, MUP organizira projekt “Zdrav za 5”. U sklopu tog projekta policajac Mladen Zadravec osmaše je upoznao o problemima koje za sobom povlače alkohol i alkoholizam. Učenici su imali zanimljiv zadatak: morali su nastaviti priču u kojoj se društvo iz škole odlučilo napiti. Zanimljivo je da je većina priča bila ista, a svodila se na to da ih prodavačica nije pitala koliko im je godina, već im je samo prodala alkoholno piće, što je na kraju kobno završilo: neki su završili u bolnici, a neki su čak bili i opljačkani! Na ovaj zanimljiv način učenicima je poslana poruka o lošim posljedicama konzumiranja alkohola.

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO Ritmom do slobode: u srcima posjetitelja nakon Forestlanda dobar osjećaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Julien Duval/Forestland

Završio je festival Forestland, prvo #nolimits događanje te vrste na sjeveru Hrvatske.

Okupio je nekoliko tisuća ljubitelja elektronske glazbe koji su uz primalne ritmove do ranih jutarnjih sati uživali u slobodi zabave. U večeri i noći sa subote na nedjelju muzičke strasti obožavatelja razgalili su Senidah, Mark Sixma, Corti Organ, E-Base, Yakka, Pintha, Kraundler…

Kakvu su atmosferu stvorili izvođači i organizatori proteklog vikenda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!