Povežite se s nama

Život i društvo

Dan Centra svijeta 1. travnja

Objavljeno:

- dana

Ludbreg

Ludbreg će 1. travnja u 17 sati tradicionalno proslaviti Dan Centra svijeta. Uz taj datum vezana je i legenda o vinogradarki Ludbergi, pa istoga dana slavimo i njezin rođendan.

Ovoj zaštitnici grada, prema legendi, ovo bi bio njezin čak 876. rođendan. U krugove gradova prijatelja ove će se godine upisati novi: Kastav.

Poseban program pripremaju Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub, koji će izvesti pretpremijeru scenskog prikaza Legende o Ludbregi.

Predstavit će se i povijesne postrojbe dosadašnjih gradova prijatelja – Husarske garde Varaždin, Križevačke djevojačke straže i Zrinske garde Čakovec uz glazbenu pratnju Puhačkog orkestra grada Ludbrega.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici i mentori Strojarske i prometne škole Varaždin borave u Portugalu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Strojarska i prometna škola Varaždin

Grupa od 10 učenika iz sektora prometa i logistike te strojarstva Strojarske i prometne škole Varaždin u pratnji profesorice Mirele Kuščer otišla je na dvotjednu mobilnost u Portugal, u okviru u projekta mobilnosti SIPS mobility 4.

Učenici će u razdoblju od 24. srpnja do 7. kolovoza boraviti u Bragi gdje će obavljati praksu u poduzećima prema smjeru kojeg su završili.

Riječ je o ovim učenicima: Ivana Repnjak, Lovro Ostroški i Petar Palatinuš (Tehničar cestovnog prometa) u TOP – Centros de Inspecção Automóvel, SA, Danijel Novosel, Lara Skok i Adriana Vuković u poduzeću Nasa – Centro de Inspecções de Veículos Automóveis, David Klimpak i Jakov Štefanko (Strojarski računalni tehničar) u Geometrical Figures te Karlo Vidaček (Strojarski računalni tehničar) i Dorian Peras (CNC operater) u poduzeću Sifinox.

Nova znanja i vještine učenike će osnažiti za daljnje školovanje i rad, ističu iz škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!