Povežite se s nama

Međimurje

Dan otvorenih vrata: dođite u centar Čakovca 2. srpnja i saznajte kako možete postati policajcem!

Objavljeno:

- dana

Iz PU međimurske obavještavaju građane da su trenutačno aktualna dva natječaja putem kojih svi zainteresirani mladi ljudi, koji udovoljavaju uvjetima natječaja, mogu postati policajci/policajke.

U travnju ove godine raspisan je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina, dok je u lipnju raspisan natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović”, kojim će 100 učenika/učenica (potrebe Ministarstva unutarnjih poslova) i 25 učenika/učenica (potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave) steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla. Putem ovih natječaja pruža se jedinstvena prilika svim mladima da uz stipendiju te besplatan smještaj, prehranu i opremu za školovanje, steknu siguran posao.

Pokazne vježbe

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava međimurska u subotu, 2. srpnja, u vremenu od 9 do 11 sati na raskrižju ulica Trg Republike i Matice hrvatske organizira „Dan otvorenih vrata“.

Demo timovi Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske uz nekoliko pokaznih vježbi predstavit će zainteresiranim građanima rukovanje vatrenim oružjem i policijskom palicomm tzv. tonfom. Prikazat će se i razne borilačke vještine koje policijski službenici koriste prilikom primjene policijskih ovlasti.

Ujedno, na mnogobrojnim info punktovima prikazat će se naoružanje, razna oprema i tehnička sredstva, koju razni rodovi policije (prometna, kriminalistička, temeljna, granična, interventna policija, protueksplozijska zaštita i prevencija) koriste u svom svakodnevnom radu. Svi zainteresirani mladići i djevojke moći će isprobati poligon za provjeru motoričkih sposobnosti, koji je potrebno savladati kako bi se jednog dana postalo policajcem/policajkom.

– Pozivamo sve građane, prvenstveno srednjoškolce, maturante i mlađe od 28 godina koji su zainteresirani da jednog dana obuku policijsku odoru, da ove subote (2. srpnja) dođu u centar Čakovca i saznaju kako mogu postati pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova te kako to iz „prve ruke“ izgleda kada se baviš jednim od najtežih, ali i najzanimljivijih zanimanja – poručuju iz međimurske policije.

Natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović” otvoren je do 1. kolovoza ove godine, dok je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren do 15. kolovoza. Podrobnije informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave međimurske.

Program Dana otvorenih vrata Policijske uprave međimurske:

9 sati – uvodno upoznavanje sa zanimanjem policajac/policajka,

9.10 – demonstracija poligona za provjeru motoričkih sposobnosti za prijam na školovanje za zanimanje policajac/policajka

9.30 – pokazne vježbe demo tima Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske:

  • demonstracija rada vatrenim oružjem (pištolj i puška) te balističkim štitom
  • demonstracija upotrebe službene palice tzv. tonfe
  • demonstracija borilačkih vještina

10 do 11 sati – obilazak postava tehničko-taktičkog zbora Ministarstva unutarnjih poslova:

  • info punkt prevencije s Mobilnim preventivnim centrom policije
  • info punkt kriminalističke tehnike
  • info punkt prometne policije
  • info punkt protueksplozijske zaštite (službeni pas obučen za otkrivanje eksploziva)
  • info punkt Interventne jedinice policije
policija
policija

Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske dio je promotivnih aktivnosti i jedan od načina da se građanima, prvenstveno svim zainteresiranim kandidatima, približi rad policije te da ih se dodatno potakne kako bi policijsko zanimanje izabrali za svoj životni poziv.
– Stoga, dođite u subotu, 2. srpnja od 9 do 11 sati u centar Čakovca i uvjerite se koliko je policijski posao dinamičan, uzbudljiv i nadasve plemenit – poručuju iz PU međimurske.

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

Započelo trasiranje buduće atraktivne planinarske staze pod nazivom „Pješke oko Međimurja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Međimurje u petak ujutro krenuli su trasirati buduću planinarsku stazu pod nazivom „Pješke oko Međimurja“.

Staza se trasira u okviru projekta „Međimurje Europska regija sporta 2022.“, a donijet će dodatnu prepoznatljivost međimurskoj sportskoj, ali i turističkoj ponudi. Kako je objasnio predsjednik HPD-a Međimurje Željko Poljak u prvoj fazi tijekom tri dana prešla se dionica od mosta u Donjoj Dubravi pa uzvodnu uz Muru do Prhovca.

– Riječ je o oko 100 kilometara staza. Imali smo dobar tempo i smo u petak smo prešli 34 kilometra. U Murščaku kod Domašinca smo prenoćili u šatorima nakon čega smo se zaputili dalje prema Hlapičini – otkrio je predsjednik Poljak.

Staza „Pješke oko Međimurja“ zamišljena je da ide od Pažuta preko Donje Dubrave uzvodno uz Muru do Čestijanca i preko Štrigove, Mađerkina brega, Stanetinca i Badličana završit će u Gornjem Kuršancu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje