Povežite se s nama

Crna kronika

Danas odluka Vrhovnoga suda: Smiljani Srnec 15 godina ili novo suđenje?

Smiljana Srnec

Objavljeno:

- dana

Vrhovni sud danas bi trebao raspraviti o žalbi koju je podnio odvjetnik Smiljane Srnec (46), osuđene za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo u veljači 2019. pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, 19 godina nakon njezina nestanka.

Kako piše Večernji list, Srnec je dobila maksimalnih 15 godina zatvora za ubojstvo, a njezin branitelj Krešimir Golubić predao je u rujnu opsežnu žalbu na tu presudu Županijskog suda u Varaždinu zbog “bitnih povreda odredaba kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”.

Srnec i njezin branitelj nadaju se da će Vrhovni sud ukinuti prvostupanjsku presudu i suđenje vratiti na početak pred novim sudskim vijećem, a Smiljanu pustiti iz pritvora u kojem je od veljače 2019. godine. Golubić smatra da postoje proturječja između obrazloženja presude i zapisnika sa suđenja, posebno iskaza nekih svjedoka. Upitna je za njega i zakonitost podataka koje je policija saznala od građana tijekom postupanja nakon prijave nestanka Jasmine Dominić.

Već prije iznio je stav da policija nije pronašla dokaze koji bi teretili njegovu klijenticu da je zatukla sestru i tijelo sakrila u zamrzivač.

– Tijekom dokaznog postupka čuli smo samo puno špekulacija raznih vještaka, puno zaključaka na temelju iskustva, no ne i nešto što bi bio neoboriv dokaz da je optužena počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret. Ključno je pobijanje indicija, primjerice tvrdnje da su cijelo ljeto 2000. žrtva i optužena bile same u kući, jer nisu – naveo je u završnoj riječi u lipnju prošle godine Golubić i dodao da nije samo Smiljana govorila neistinite informacije o Jasmini, već su to radili i drugi članovi obitelji.

Tvrdi da nije dokazano da je Smiljana roditeljima lagala da je u kontaktu sa sestrom u vrijeme kad Jasmina nije bila živa, kao ni da je Jasmina ubijena u ljeto 2000. jer su je neki vidjeli i nakon toga, piše Večernji.

Crna kronika

U Varaždinu više osoba pretuklo dvojicu 21-godišnjaka, jedan ležao u lokvi krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Mladić je ležao u lokvi krvi – ističe naš izvor. Riječ je o nemilom događaju koji se noćas oko 0.15 sati dogodio u Varaždinu.

Na parkiralištu u Zagrebačkoj ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo je do tučnjave  više osoba.

Dvojicu 21-godišnjaka pretuklo je više osoba, a jedan je od mladića je ozlijeđen.

On je prevezen u varaždinsku Bolnicu i tamo se nalazi na liječenju.

– Imali smo dojavu o narušavanju javnog reda i mira, odnosno o tučnjavi. U tijeku je kriminalističko istraživanje – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Crna kronika

Podravski krvnik mokrim ručnikom gušio zatvorenika pedofila u varaždinskom zatvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pero Lukić (44) iz Novog Virja, jedan od najstrašnijih zločinaca moderne hrvatske povijesti koji je iz koristoljublja 2011. godine zajedno s partnericom, sada pokojnom Maricom Duvnjak, omamio i pored Križevaca živog zapalio imućnog zagrebačkog umirovljenika Hrvoja Filipovića (71), nema mira niti u zatvoru gdje služi 35 godina zatvorske kazne zbog ubojstva, piše Podravski.

U zatvoru je svakodnevno tjelesno maltretirao zatvorenika osuđenog zbog spolnog zlostavljanja djeteta zbog čega je osuđen na godinu dana zatvora.

Kako se navodi u presudi Općinskog suda u Varaždinu koja je nedavno na Županijskom sudu proglašena pravomoćnom, Pero je u varaždinskom zatvoru svakodnevno tjelesno maltretirao svog cimera pedofila.

Tukao ga je šakama po leđima i glavi, osobito u predjelu lijevog oka. Dvaput ga je sleđa koljenom udario u lijevu stranu tijela i teško ga ozlijedio. Zatvoreniku pedofilu slomio je rebra, a osim te teške ozljede, zadobio je krvni podljev bjeloočnice oka, nagnječenje prsnog koša i krvni podljev slabina.

Nepravomoćnom presudom donesenom u travnju prošle godine Pero Lukić je presudom Općinskog suda osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora, no žalio se na presudu. Županijski sud mu je u rujnu prošle godine djelomično prihvatio žalbu i kaznu umanjio na godinu dana zatvora.

Više pročitajte na Podravskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje