Povežite se s nama

Međimurje

Dani Općine Sveti Martin na Muri: uručene zahvalnice i općinske plakete, Mia i Fran otvorili novi kružni tok

Objavljeno:

- dana

Održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća i drugim prigodnim programima na sam blagdan svetog Martina, u petak, 11. studenoga, obilježeni su Dani Općine Sveti Martin na Muri. Jedna od svečanosti bila je otvorenje novog rotora u središtu naselja Sveti Martin na Muri. Domaćin svečanosti, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša ugostio je župana Međimurske županije Matiju Posavca i ravnateljicu Županijske uprave za ceste Međimurske županije Đurđicu Hamer, dok su vrpcu svečano prerezali Mia Padarić i Fran Koraj, učenici 4. razreda Osnovne škole.

Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo tri milijuna kuna koju je u najvećem dijelu financirao međimurski ŽUC, dok je trećina iznosa osigurana iz općinskog Proračuna. Novi rotor nalazi se na prostoru identificiranom kao arheološko nalazište iz rimskoga doba, što je bio dodatni izazov za sve uključene u radove. Stoga su u realizaciju projekta uključeni i arheolozi, a neposredna blizina arheološkog nalazišta daje mu osobitu simboliku.

– Dobili smo sjecište novih putova na drevnim temeljima – poručio je međimurski župan Posavec na otvorenju.

Središnji dio programa bila je svečana sjednica Općinskog vijeća. O napretku i ulaganjima govorio je načelnik Srša.

– Gradi se komunalna infrastruktura, otvaraju se obrti, poduzeća i poslovni prostori, a turisti nam dolaze zbog prekrasne prirode, bogate eno-gastronomske ponude i zdravog turizma.

Svečana sjednica bila je prilika i za dodjelu prigodnih općinskih nagrada i priznanja. Općinske zahvalnice dobili su Zvonimir Babić za izniman doprinos u razvoju poljoprivredne proizvodnje, Miroslav Novinščak za izniman doprinos u vođenju Nogometnog kluba Polet i za organizacijske i financijske aktivnosti koje pruža ostalim općinskim udrugama te tvrtka Fast Procesing BRA-MAR za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i suradnju s lokalnom zajednicom. Općinske plakete uručene su DVD-u Sveti Martin na Muri za 90 godina djelovanja i Termama Sveti Martin za izniman doprinos u razvoju turizma.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje