FOTOGrad Čakovec
IZVORGrad Čakovec

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Čakovca. Za predsjednika Savjeta mladih za naredne tri godine izabran je Dario Gašparić iz Čakovca, dok će mu zamjenik biti Lovro Horvat iz Novog Sela Rok. Gašparić i Horvat bili su jedini kandidati za funkcije, no postupak glasovanja morao se odraditi te su izabrani jednoglasno.

Sjednicu je vodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca, Jurica Horvat. Čestitajući novom predsjedniku, naglasio je da je Savjet mladih savjetodavno tijelo Gradskog vijeća te da svojim idejama, prijedlozima i kritikama može utjecati na neke odluke, posebno one koje se tiču djece i mladih.

Novoga predsjednika, ali i novi saziv Savjeta pozvao je da svojim radom i angažmanom dodatno poboljšaju politike usmjerene prema mladima u Čakovcu. Novi predsjednik zahvalio se na izboru te pozvao sve članove Savjeta na suradnju i izradu planova.

Savjet mladih Grada Čakovca sudjeluje u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnom uključivanju mladih u javni život, informira i savjetuje mlade te daje mišljenja, prijedloge i preporuke o pitanjima i temama koje su mladima u interesu.

Novi saziv izabran je glasovanjem na 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca održanoj 14. prosinca prošle godine, a osim Gašparića i Horvata, u njemu su i Tifani Ban, Ema Bogdan, Iva Drk, Lovro Košir, Neven Levačić, Rajna Međimurec te Miša Ovčar.

Komentari

Komentara