Povežite se s nama

Međimurje

Dario Gašparić novi je predsjednik čakovečkog Savjeta mladih

Objavljeno:

- dana

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Čakovca. Za predsjednika Savjeta mladih za naredne tri godine izabran je Dario Gašparić iz Čakovca, dok će mu zamjenik biti Lovro Horvat iz Novog Sela Rok. Gašparić i Horvat bili su jedini kandidati za funkcije, no postupak glasovanja morao se odraditi te su izabrani jednoglasno.

Sjednicu je vodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca, Jurica Horvat. Čestitajući novom predsjedniku, naglasio je da je Savjet mladih savjetodavno tijelo Gradskog vijeća te da svojim idejama, prijedlozima i kritikama može utjecati na neke odluke, posebno one koje se tiču djece i mladih.

Novoga predsjednika, ali i novi saziv Savjeta pozvao je da svojim radom i angažmanom dodatno poboljšaju politike usmjerene prema mladima u Čakovcu. Novi predsjednik zahvalio se na izboru te pozvao sve članove Savjeta na suradnju i izradu planova.

Savjet mladih Grada Čakovca sudjeluje u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnom uključivanju mladih u javni život, informira i savjetuje mlade te daje mišljenja, prijedloge i preporuke o pitanjima i temama koje su mladima u interesu.

Novi saziv izabran je glasovanjem na 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca održanoj 14. prosinca prošle godine, a osim Gašparića i Horvata, u njemu su i Tifani Ban, Ema Bogdan, Iva Drk, Lovro Košir, Neven Levačić, Rajna Međimurec te Miša Ovčar.

Međimurje

Počela adaptacija i opremanje Macanovog doma u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Počeo je projekt adaptacije i opremanja “Macanovog doma”.

Naime, Grad Čakovec izradio je projektnu dokumentaciju te istu prijavio za sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i ostvario pravo na sufinanciranje u iznosu od 48.454,56 eura. Podsjećamo kako je riječ o projektu koji je prošao Gradu Čakovcu u okviru Natječaja i Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 157.950,39 eura.

Bez većih ulaganja

Zgrada “Macanovog doma” spomenik je arhitekture unutar zaštićene spomeničke cjeline centra grada Čakovca. U funkciji je od izgradnje 1938. godine, a od tada čak 50-ak godina nije bilo većih ulaganja, dok je 1988. godine odrađena rekonstrukcija grijanja i elektroinstalacija, zamijenjena stolarija, izvršena sanacija zidova od vlage, a dio prostora preuređen je tad u poslovno – ugostiteljski dio.

Novim projektom najavljena je rekonstrukcija zgrade, uz kvalitetno i suvremeno opremanje sportske dvorane

Pomoćne prostorije nisu funkcionalne i već su dotrajale, kao i dvorana, tako da će se postaviti novi prozori, podne keramičke obloge, rekonstruirati i opremiti svlačionice i sanitarni čvorovi te dobaviti i postaviti nova sportska oprema.

U cilju promicanja pristupačnosti građevine osobama s invaliditetom već je postavljena pristupna rampa za osobe s invaliditetom uz ulično pročelje građevine. U svrhu povećanja energetske učinkovitosti sustave rasvjete, provest će se i zamjena postojeće rasvjete s energetski učinkovitim rješenjima (LED).

– Sve su to dobre vijesti i za više od 400 članova Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec koji u najvećoj mjeri koriste prostore, a među njima je čak 240 djece predškolske dobi. “Macanov dom” koristi i velik broj udruga, skupina građana i sportskih klubova, za svoja okupljanja, treninge i pripreme za sve razine natjecanja. Grad Čakovec se zalaže za promicanje, razvoj i unapređenje rekreativnog i vrhunskog sporta na području grada, županije i šire. Obnova “Macanovog doma” je značajan korak u tom smjeru – istaknula je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Murskog Središća staju na kraj dosadnim komarcima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. lipnja, u jutarnjim satima proveden je adulticidni tretman komaraca na području grada Mursko Središće te u naseljima Peklenica, Križovec i Brezje, a u večernjim satima tretirani su komarci u naselju Štrukovec i Hlapičina.

Adulticidno tretiranje komaraca provodi tvrtka Bioinstitut preparatom na bazi permetrina Phobi super PB+ u koncentraciji od 5% metodom hladnog zamagljivanja, pojasnili su iz Grada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje