Povežite se s nama

Događanja

Djeca i roditelji zajedno sadili cvijeće, oslikavali teglice i dobro se zabavljali

Objavljeno:

- dana

“PROLJETNA SVEČANOST” U VRTIĆU U KOPRIVNIČKOJ

Oslikavanje glinenih teglica, izrada pješčane slike, sadnja cvjetne gredice i natjecanje u tome tko će objesiti više cvjetića na granu bile su samo neke od aktivnosti kojima su se mališani sa svojim roditeljima i tetama bavili tijekom jučerašnjeg poslijepodneva u gradskom Dječjem vrtiću Varaždin u Koprivničkoj ulici na Banfici. Razlog? “Proljetna svečanost”!

– Ovo je prvi put da smo druženje roditelja s djecom upriličili u proljeće. Obično smo ovakva druženja priređivali ujesen, no prošla je bila dosta kišovita – rekla je Dubravka Makaj, voditeljica vrtića u Koprivničkoj ulici u Varaždinu.

Pjesma i ples uvod u druženje

Da je “proljetna svečanost” pun pogodak potvrdio je odaziv djece i roditelja. Dvorište ovog najvećeg gradskog vrtića koji polazi 160 mališana raspoređenih u osam skupina bilo je prepuno razigrane djece koja su uživala u društvu svojih roditelja, a kojima su dobrodošlicu poželjeli priredbom. 

Super su ovakva druženja i definitivno bi ih trebalo organizirati češće – rekao je Ivan, otac trogodišnje Ivon, polaznice vrtića u Koprivničkoj.

– Super su ovakva druženja i definitivno bi ih trebalo organizirati češće. Prilika je to za zajedničko druženje djece i njihovih roditelja kroz različite aktivnosti – rekao je Ivan Hendija, otac trogodišnje Ivon s kojom je u četvrtak poslijepodne u dvorišu vrtića oslikavao glinenu teglicu.

Cilj “proljetne svečanosti” je međusobno druženje djece i roditelja, no prilika je to da se roditelji pobliže upoznaju s tetama koje svakodnevno vode brigu o njihovoj djeci dok oni rade i aktivnostima koje se organiziraju u vrtiću.

Odazivom roditelja i djece zadovoljna je i ravnateljica gradskog dječjeg vrtića “Varaždin” Jasenka Husnjak.

– Roditelji se uvijek rado odazovu ovakvim aktivnostima i to nam je jako drago. Dobrog odgoja nema bez suradnje djece i roditelja – naglasila je ravnateljica Husnjak.

Nema gužvi za upis, ali…

Uz objekt u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, gradski dječji vrtić Varaždin ima još sedam objekata, a ukupno vrtić polazi 820 mališana. Interes za upis u gradski vrtić, čija je cijena za stotinjak kuna jeftinija od privatnih vrtića na području Varaždina, i dalje je velik, premda posljednjih godina ipak nema tolikih gužvi i dugih listi čekanja kao što je to bilo u vrijeme kada je vrtić imao i preko 1000 mališana.

– Uvijek nekako uspijemo udovoljiti zahtjevima roditelja i rasporediti mališane – rekla je ravnateljica Husnjak i dodala kako upisi u vrtić zapravo traju tijekom cijele godine.

Mjesečna cijena koju roditelji plaćaju za gradski vrtić iznosi 700 kuna, za drugo dijete je 400 kuna, a za treće dijete 200 kuna. Cijena gradskog vrtića za djecu s posebnim potrebama također mjesečno iznosi 200 kuna, dok samohrani roditelji mjesečno vrtić plaćaju 400 kuna.

Izvor:
Foto: Andrej Švoger

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje