Povežite se s nama

Međimurje

Djeca posjetila svoje vršnjake u Bolnici

Objavljeno:

- dana

PODRŠKA

U Županijskoj bolnici Čakovec u petak je bilo vrlo živo, a najveselije je bilo na dječjem odjelu.

Povodom Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava 11. veljače, u Bolnici je pripremljen poseban program za djecu na Odjelu pedijatrije, ali i za sve koji su se zatekli u Hitnoj ambulanti i Dnevnoj bolnici. Mališani iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ za svoje vršnjake koji borave u Bolnici pripremili su prigodni glazbeni program. Osim pjesmom i plesom, razveselili su ih crtežima i pismima za brzo ozdravljenje. 

Uz obilježavanje Dana bolesnika, predškolci su pripremili i srčeka dobrih želja povodom nadolazećeg Valentinova. Aktivni su bili i srednjoškolci tako da su djecu na pedijatriji posjetili i učenici Srednje medicinske škole. Kako bi im olakšali boravak u bolnici, pripremili su raznolik program – igrokaz, glazbeni program, radionicu izrađivanja origamija, a na kraju je svaki sudionik zabave dobio diplomu. Ovo je već tradicionalno događanje u bolnici kada djeca raznih uzrasta odvajaju svoje vrijeme da bi razveselili i uljepšali boravak u bolnici svojim vršnjacima.

Svjetski dan bolesnika redovito obilježava i Županijska liga protiv raka Čakovec, čiji su članovi pacijentima u bolnicu donijeli prigodne darove.
– Na ovaj način osobe koje su se suočile s dijagnozom maligne bolesti svojim pozitivnim iskustvom mogu pružiti psihološku potporu novooboljelim pacijentima – ističu članovi Lige.

Papa

Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II. 1992. godine. Njegova je svrha podizanje svijesti o potrebama bolesnika i stvaranje boljeg zdravstva za sve.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Forestland: međimursku “šumicu” zapalili zvuci elektroničke glazbe!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Julien Duval / Forestland

Prvi #nolimits festival na sjeveru Hrvatske odradio je svoj prvi festivalski dan! Nekoliko tisuća posjetitelja na Forestlandu je plesalo na ritmove vrhunskih DJ-a sve do kasnih jutarnjih sati.

Umek, Nusha, Vedran Car, Matroda, Nelson Dior, Chelsea Latev, Lawrence Apaga i mnogi drugi na Forestlandu su nam omogućili na nekoliko sati onaj osjećaj koji gotovo dvije godine tražimo, slobodu, ritam i glazbu. Gotovo 512 dana prošlo je od prošlog izdanja, a upravo jučer smo osjetili energiju koja nam je nedostajala.

– Posljednji veliki festival na kojem sam nastupao bio je upravo Forestland” rekao nam je Nizozemac Lawrence Apaga.

– Sretan sam što sam opet ovdje, a ovog puta doveo sam i još nekoliko prijatelja iz Nizozemske. Publika mi je jako nedostajala i presretan sam što sam se vratio na Forestland!

Slovenska techno mega zvijezda Uroš Umek gotovo sedam stotina ravera rasplesao je svojim techno setom na Forestroom pozornici gdje je podsjetio sve na stare dane #nolimit techna:

– Nakon dugo vremena sam bio u Međimurju, drago mi je da sam došao na Forestland i da je publika prihvatila energiju mog seta, lijepo je vidjeti ponovo publiku i gužvu! – rekao je.

Danas vas čeka slovenska rap i hip hop autorica Senidah, ali i Mark Sixma, Corti Organ, dok na Forestroom dolaze e-Base, Yakka, Pintha, Kranudler i slovenska techno producentica Tea Vučković.

Forestland svoja vrata otvara danas od 14:00 sati, a ulaznice po 120 kn potražite na ulazu, gdje će se moći obaviti i testiranja na COVID po 25 kn za sve one koji to (još) nisu obavili.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!