Povežite se s nama

Život i društvo

Dječji vrtić „Tratinčica” iz Varaždinskih Toplica nastavlja nizati osvojene nagrade

Objavljeno:

- dana

Dječji vrtić „Tratinčica” iz Varaždinskih Toplica nastavlja nizati osvojene nagrade na natječaju „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj”. Dječji vrtić „Tratinčica” redovito sudjeluje na ovom natječaju, a u deset godina osvojio je čak četiri značajne nagrade.

Glavnu nagradu za najljepši vrtić u Republici Hrvatskoj osvojio je 2015. godine, dok je kasnije dva puta nagrađen za posebnosti i inovativnost elemenata u vrtu. Novo priznanje stiglo je ove godine, a sada su polaznici i djelatnici „Tratinčice” osvojili visoko drugo mjesto u kategoriji očuvanja tradicijskog uzgoja.

Nagradu je primila gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, kao predstavnica osnivača Dječjeg vrtića „Tratinčica”, uz ravnateljicu Lindu Novačić i dvije odgajateljice.

– Morate biti ponosni kada u deset godina čak četiri puta stručni žiri prepozna rad, trud i inovacije koje pokazuju mališani, njihove odgajateljice i ravnateljica Novačić u vođenju brige oko vrtićkog prostora. Uređenjem vrta ne provodi se samo aktivno vrijeme u dječjem vrtiću, već mališani stječu prve zdrave radne navike, ali i uče o važnosti očuvanja okoliša koji nas okružuje. U svim svojim aktivnostima imaju punu podršku Grada Varaždinskih Toplica – istaknula je gradonačelnica Ratković.

– Ovogodišnja nagrada je dobivena za uzgoj tradicionalnih, autohtonih kultura iz sjemenja prikupljenog od lokalnog stanovništva, pretežno roditelja, baka i djedova naših polaznika, kojima također zahvaljujemo na entuzijazmu i želji da se ne zaborave stare sorte kukuruza, suncokreta i različitih vrsti tikvica – dodala je ravnateljica Novačić.

Život i društvo

Nakon samo tri mjeseca u PU međimurskoj ponovo sakupljeno oko 200 kg plastičnih čepova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

U ponedjeljak, 27. svibnja, ispred zgrade Policijske uprave međimurske, predsjedniku Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emilu Viboviću nakon tri mjeseca ponovo je predana zavidna količina sakupljenih čepova, odnosno oko 200 kilograma.

U ovu hvale vrijednu akciju tradicionalno se već desetak godina uključuju zaposleni i umirovljeni djelatnici Policijske uprave međimurske, ali i mnogi građani.

Čepove su predali Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske i Silvija Špicar koja koordinira napore u skupljanju čepova u humanitarne svrhe.

Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno i humanitarno djelo za članove Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, kojima pomažemo da nabave skupocjene lijekove. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što treba učiniti, jeste prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slično.

Važno je istaknuti da je Vidović donio i istrošene baterije koje se potom neškodljivo zbrinjavaju uz naknadu koja se uplaćuje u Zakladu policijske solidarnosti.

U slučaju da tko želi više informacija o akciji ili samoj Udruzi ili se želi još aktivnije uključiti u rad Udruge, može slobodno u svako doba kontaktirati predsjednika Vibovića na broj 091/5088 486 ili posjetiti internetske stranice na društvenoj mreži Facebook.

I nadalje iz Policijske uprave međimurske pozivaju sve građane i zaposlenike da vrijedno rade na zaštiti prirode, a time ujedno pomažu i najpotrebitijima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Otkrijte povijest Varaždina i crtice iz gradskog života uz besplatne tematske ture pod vodstvom vodiča

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U program Ljeta u Varaždinu tradicionalno su se uključili članovi Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin.

Subotama od 10 do 11 sati varaždinski vodiči organiziraju besplatna tematska vođenja koja svim zainteresiranim građanima i turistima omogućuju da bolje upoznaju bogato varaždinsko kulturno-povijesno nasljeđe, ali i zanimljivosti i crtice iz gradskog života. Kroz 12 subota bit će obrađene različite teme poput baroka u Varaždinu, varaždinskih muzeja, gradskih pjesnika, poznatih stanara i to pod vodstvom licenciranih vodiča koji su odlični poznavatelji prošlosti, ali i upućeni u sve aspekte i specifičnosti gradskog života, vješti su u pripovijedanju i kreativni u prezentaciji.

Prva tematska tura na rasporedu je u subotu, 1. lipnja, a okupljanje će svih 12 subota sve do 17. kolovoza biti u isto vrijeme i na istom mjestu – u 10 sati ispred Gradske vijećnice.

Raspored tematskih tura u organizaciji Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždina:

1.6. Ivanu Padovcu s ljubavlju

8.6. Barok u Varaždinu

15.6. Tragom Habsburgovaca

22.6. I to je Varaždin voilà!

29.6. Susjedi

6.7. Grad anđela

13.7. Krug oko parka

20.7. Poznati stanari Varaždina

27.7. Varaždin u zagrljaju glazbe

3.8. Varaždinski muzeji od 1925. do danas

10.8. Šetnja s Vatroslavom Jagićem

17.8. Varaždinski pjesnici

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje