Povežite se s nama

Život i društvo

Djeco zamaskirajte se, roditelje pod ruku i u subotu dođite u Novi Marof na Dječji fašnik

Objavljeno:

- dana

Dječji  fašnik v Marofu

Subota u Novom Marofu, 18. veljače, posvećena je dječjim maškarama.

„Dječji  fašnik v Marofu“ počinje u 10.30 sati kad Fašnička povorka kreće ispred gradskog vrtića Novi Marof.

Povorka će se prošetati gradskim ulicama ulicama,  doći do vanjske pozornice Kulturnog centra Ivan Rabuzin i ondje se pojedinačno predstaviti. Vesele maškare će zabavljati  DJ Vever.

Bit će tu Minonsa, Ljetnih Olafa, Pingvina s Madagaskara, Digitrona, Kauboja i drugih raznih likova. Ekipa Naše male klinike će biti zadužena za pružanje prve pomoć. . Krafne su

Za sve su osigurane nagrade i krafne. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Nestao je Dejan Plantak iz Sračinca, zadnje je viđen u ponedjeljak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 26. rujna 2022. godine, nestao je Dejan Plantak iz Sračinca, rođen 1993. godine.

Dejan se udaljio s adrese prebivališta u osobnom automobilu marke Golf, registarske oznake VŽ-268-IZ, te, kako stoji na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba, u trenutku nestanka bio je odjeven u crnu Adidas trenirku, gornji i donji dio, te obuven u crne tenisice marke All Stars.

Od osobitih znakova policija ističe bradu i tetovažu anđela na lijevoj strani prsa.

Dejan je visok 170 cm, ima kestenjastu kosu i zelene oči.

– U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected] – poručuje policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Branitelji i ribiči otvorili Dane Miholja u Sračincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proteklog su vikenda započeli Dani Miholja, tradicionalna proslava Dana Općine Sračinec i Župe sv. Mihaela arkanđela Sračinec. Sve je počelo uz subotu na šestom susretu branitelja Domovinskog rata.

– Drago mi je da upravo vi branitelji započinjete ove Dane Miholja, vi ste među najzaslužnijima za današnju slobodu u kojoj živimo. Drago mi je i da imamo ovako lijep prostor parka Velika graba, gdje se možemo okupiti i zajedno ugodno provesti vrijeme u sportskim aktivnostima – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Na sportskim susretima okupili su se članovi braniteljskih udruga iz Trnovca Bartolovečkog, Kneginca, Petrijanca, Maruševca, Varaždina i domaćini iz Sračinca, a prije sportskih aktivnosti položili su lampaše uz spomen obilježje pod Doma kulture.

Dani Miholja nastavljeni su u nedjelju 13. Ribičkim kupom općine Sračinec, koji je održan na jezeru Kocinka. Dan je bio oblačan i kišan, rekli bismo idealan za ribolov, no niska razina vode u jezeru nije obećavala dobar ulov.

No, na kraju se pokazalo da pravi ribolovci love i u takvim uvjetima, pa su ulovljeni i šarani preko 2.5 kilograma. Ukupno najbolji bili su Antonio Težak iz Vidovca, Robert Posavi iz Ivanca te Petar Klaus iz općine Sračinec.

Ukupno je ulovljeno više od 50 kg ribe, koja je po pravilima sportskog ribolova nakon vaganja vraćena u jezero. Uspješni organizatori i ovog kupa bili su članovi SRK Sračinec, a podjela priznanja i druženje održano je u novouređenim prostorijama uz samo jezero Kocinka u Sračincu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje