Povežite se s nama

Crna kronika

Do kraja posjekao šumu u blizini Drenovca, protiv njega podnijeta kaznena prijava

Objavljeno:

- dana

IZVJEŠTAJI IZ POLICIJE

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42- godišnjakom za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo pustošenje šuma.

Naime, u potpunosti je posjekao šumu u blizini mjesta Drenovec, na način i vrstu sječe suprotno smjernici gospodarenja šumama. Ovo kazneno djelo počinio je tijekom proljeća i jeseni 2016. godine, te u veljači 2017. godine, a protiv njega podnijeta je kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Isto tako, iz policije izvještavaju kako je u Međimurskoj ulici u Varaždinu od 21. do 28. travnja nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 73-godišnjakinje iz koje je otuđio ručni sat. Visina materijalne štete iznosi nekoliko tisuća kuna, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sjedeća provala dogodila se od 27. do 28. travnja. Nepoznati je počinitelj u Martijancu, dio zvan “Kazinščak”, provalio u metalni kontejner u vlasništvu 55-godišnjakinje. Iz kontejnera je ukrao kanistar sa benzinom i metalni tanjur za kotlovinu. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeće noći, 28. na 29. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije poduzeća u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, iz kojih je otuđio novac. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Novčanik, staklene čaše, boce alkohola…

U subotu, 29. travnja, nepoznati je počinitelj u ulici Braće Radić u Slanju provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 64-godišnjakinje. Iz kuće je otuđio novčanik sa dokumentima i novcem te nekoliko staklenih čaša. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a policija poduzimaja mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja.

U ulici Halić na Varaždinbregu tijekom noći, 29. na 30. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 68-godišnjaka. Iz vikendice je otuđio više boca alkoholnog pića i prijenosno računalo. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja.

Od 30. travnja do 1. svibnja u ulici Ksavera Šandora Đalskog u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 65-godišnjaka, iz koje je otuđio zlatni nakit. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja.

Odvezao se u nezaključanom automobilu

U poslijepodnevnim satima u subotu, 29. travnja nepoznati je počinitelj ušao u nezaključani osobni automobil u vlasništvu 58-godišnjaka. Automobil je bio parkiran na nogostupu u Oštricama, a nepoznata ga je osoba odvezla u nepoznatom pravcu.

Naknadno je u ponedjeljak, 1. svibnja u Kelemenu uočeno napušteno vozilo u šumi uz cestu. Nakon provedenog očevida policijskih službenika vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo “Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari” te nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

Izvor: ILUSTRACIJA/shutterstock.com
Foto:

Crna kronika

Varaždin: napuhao je više od 3 promila pa iznenada udario policajku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je 23. veljače 2024., rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 36 godina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo o napada na službenu osobu iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 36-godišnjak 17. prosinca 2023., oko 13 sati u Varaždinu, nakon što ga je 25-godišnja policijska službenica zaustavila u prometu kao vozača osobnog automobila i utvrdila da ima preko tri promila alkohola u organizmu, iznenada udario policijsku službenicu laktom u trbuh i nanio joj tjelesnu ozljedu – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Novi Marof: čovjeku s auta na parkiralištu odrezani te ukradeni katalizator i lambda sonda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaprimili su prijavu 43-godišnjaka da je okraden.

Prema prijavi, nepoznati je počinitelj dana 22. veljače, na parkiralištu jednog poduzeća u Novom Marofu, s njegovog osobnog vozila, odrezao i otuđio katalizator i lambda sondu. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 200 eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje