Povežite se s nama

Crna kronika

Do kraja posjekao šumu u blizini Drenovca, protiv njega podnijeta kaznena prijava

Objavljeno:

- dana

IZVJEŠTAJI IZ POLICIJE

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42- godišnjakom za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo pustošenje šuma.

Naime, u potpunosti je posjekao šumu u blizini mjesta Drenovec, na način i vrstu sječe suprotno smjernici gospodarenja šumama. Ovo kazneno djelo počinio je tijekom proljeća i jeseni 2016. godine, te u veljači 2017. godine, a protiv njega podnijeta je kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Isto tako, iz policije izvještavaju kako je u Međimurskoj ulici u Varaždinu od 21. do 28. travnja nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 73-godišnjakinje iz koje je otuđio ručni sat. Visina materijalne štete iznosi nekoliko tisuća kuna, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sjedeća provala dogodila se od 27. do 28. travnja. Nepoznati je počinitelj u Martijancu, dio zvan “Kazinščak”, provalio u metalni kontejner u vlasništvu 55-godišnjakinje. Iz kontejnera je ukrao kanistar sa benzinom i metalni tanjur za kotlovinu. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeće noći, 28. na 29. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije poduzeća u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, iz kojih je otuđio novac. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Novčanik, staklene čaše, boce alkohola…

U subotu, 29. travnja, nepoznati je počinitelj u ulici Braće Radić u Slanju provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 64-godišnjakinje. Iz kuće je otuđio novčanik sa dokumentima i novcem te nekoliko staklenih čaša. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a policija poduzimaja mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja.

U ulici Halić na Varaždinbregu tijekom noći, 29. na 30. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 68-godišnjaka. Iz vikendice je otuđio više boca alkoholnog pića i prijenosno računalo. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja.

Od 30. travnja do 1. svibnja u ulici Ksavera Šandora Đalskog u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 65-godišnjaka, iz koje je otuđio zlatni nakit. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja.

Odvezao se u nezaključanom automobilu

U poslijepodnevnim satima u subotu, 29. travnja nepoznati je počinitelj ušao u nezaključani osobni automobil u vlasništvu 58-godišnjaka. Automobil je bio parkiran na nogostupu u Oštricama, a nepoznata ga je osoba odvezla u nepoznatom pravcu.

Naknadno je u ponedjeljak, 1. svibnja u Kelemenu uočeno napušteno vozilo u šumi uz cestu. Nakon provedenog očevida policijskih službenika vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo “Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari” te nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

Izvor: ILUSTRACIJA/shutterstock.com
Foto:

Crna kronika

Slovenac (22) u Varaždinu kod sebe imao 19 paketića marihuane i paketić hašiša

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Slovenca (22) zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tereti ga se da je 25. veljače ove godine u Varaždinu, u osobnom automobilu kojim je upravljao, u cilju daljnje prodaje držao devetnaest paketića droge marihuane i jedan paketić droge hašiš, ukupne težine preko dva kilograma.

– Kad su ga policijski službenici zaustavili korištenjem zvučnih i svjetlosnih signala, okrivljeni 22-godišnjak je kroz otvoreni prozor bacio paketiće droge iz vozila, a potom naglo velikom brzinom nastavio vožnju i pobjegao, no pronađen je i uhićen kasnije istog dana – ističu iz ŽDO-a.

On se nalazio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega do 31. ožujka 2022. kada je istražni zatvor zamijenjen mjerama opreza i uplaćenim jamstvom. 

Nastavite čitati

Crna kronika

Optužnica mladiću (22) koji je pijan kod Ludbrega BMW-om usmrtio 41-godišnjakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 19. lipnja u mjestu Hrženica, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,00 promila alkohola u organizmu) i vozio brzinom većom od 100 km/h kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja.

Uslijed udara vozila i pada 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata. Vijeće Županijskog suda je, međutim, usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje