Povežite se s nama

Crna kronika

Do kraja posjekao šumu u blizini Drenovca, protiv njega podnijeta kaznena prijava

Objavljeno:

- dana

IZVJEŠTAJI IZ POLICIJE

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42- godišnjakom za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo pustošenje šuma.

Naime, u potpunosti je posjekao šumu u blizini mjesta Drenovec, na način i vrstu sječe suprotno smjernici gospodarenja šumama. Ovo kazneno djelo počinio je tijekom proljeća i jeseni 2016. godine, te u veljači 2017. godine, a protiv njega podnijeta je kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Isto tako, iz policije izvještavaju kako je u Međimurskoj ulici u Varaždinu od 21. do 28. travnja nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 73-godišnjakinje iz koje je otuđio ručni sat. Visina materijalne štete iznosi nekoliko tisuća kuna, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sjedeća provala dogodila se od 27. do 28. travnja. Nepoznati je počinitelj u Martijancu, dio zvan “Kazinščak”, provalio u metalni kontejner u vlasništvu 55-godišnjakinje. Iz kontejnera je ukrao kanistar sa benzinom i metalni tanjur za kotlovinu. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeće noći, 28. na 29. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije poduzeća u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, iz kojih je otuđio novac. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Novčanik, staklene čaše, boce alkohola…

U subotu, 29. travnja, nepoznati je počinitelj u ulici Braće Radić u Slanju provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 64-godišnjakinje. Iz kuće je otuđio novčanik sa dokumentima i novcem te nekoliko staklenih čaša. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a policija poduzimaja mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja.

U ulici Halić na Varaždinbregu tijekom noći, 29. na 30. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 68-godišnjaka. Iz vikendice je otuđio više boca alkoholnog pića i prijenosno računalo. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja.

Od 30. travnja do 1. svibnja u ulici Ksavera Šandora Đalskog u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 65-godišnjaka, iz koje je otuđio zlatni nakit. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja.

Odvezao se u nezaključanom automobilu

U poslijepodnevnim satima u subotu, 29. travnja nepoznati je počinitelj ušao u nezaključani osobni automobil u vlasništvu 58-godišnjaka. Automobil je bio parkiran na nogostupu u Oštricama, a nepoznata ga je osoba odvezla u nepoznatom pravcu.

Naknadno je u ponedjeljak, 1. svibnja u Kelemenu uočeno napušteno vozilo u šumi uz cestu. Nakon provedenog očevida policijskih službenika vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo “Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari” te nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

Izvor: ILUSTRACIJA/shutterstock.com
Foto:

Crna kronika

Balavci iz automehaničarske radionice u Varaždinu ukrali quad, pilu, akumulatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika u dobi od 16 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Oni su, kako se sumnja, u vremenu od 13. do 14. siječnja, u ulici Franje Seljana u Varaždinu, provalili u automehaničarsku radionicu u vlasništvu 66-godišnjaka. Tom su prilikom otuđili moped, dječji četverocikl, električni bicikl, motornu pilu, više komada raznih akumulatora i drugo, ukupne vrijednosti od oko 12 000 kuna, javila je PU varaždinska.

Pretragom domova kojima se navedeni koriste, policijski su službenici pronašli dio otuđenih predmeta, koji će se vratiti oštećenom vlasniku. Protiv maloljetnika će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prilikom sortiranja otpada pronađena inertna bomba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 14. siječnja 2021. godine oko 8 sati u Prelogu, djelatnik gradskog komunalnog poduzeća prilikom sortiranja metalnog otpada pronašao je inertnu ručnu bombu M75 (bez inicijalnog sklopa i eksplozivnog punjenja).

Policijski službenik protueksplozijske zaštite preuzeo je pronađenu ručnu bombu te je pohranio u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Upozoravamo građane da oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju svoj i tuđe živote.

Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji.

Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva – kažu iz Policijske uprave međimurske.

Dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena. 

Nastavite čitati