Povežite se s nama

Crna kronika

Do kraja posjekao šumu u blizini Drenovca, protiv njega podnijeta kaznena prijava

Objavljeno:

- dana

IZVJEŠTAJI IZ POLICIJE

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42- godišnjakom za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo pustošenje šuma.

Naime, u potpunosti je posjekao šumu u blizini mjesta Drenovec, na način i vrstu sječe suprotno smjernici gospodarenja šumama. Ovo kazneno djelo počinio je tijekom proljeća i jeseni 2016. godine, te u veljači 2017. godine, a protiv njega podnijeta je kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Isto tako, iz policije izvještavaju kako je u Međimurskoj ulici u Varaždinu od 21. do 28. travnja nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 73-godišnjakinje iz koje je otuđio ručni sat. Visina materijalne štete iznosi nekoliko tisuća kuna, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sjedeća provala dogodila se od 27. do 28. travnja. Nepoznati je počinitelj u Martijancu, dio zvan “Kazinščak”, provalio u metalni kontejner u vlasništvu 55-godišnjakinje. Iz kontejnera je ukrao kanistar sa benzinom i metalni tanjur za kotlovinu. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeće noći, 28. na 29. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije poduzeća u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, iz kojih je otuđio novac. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Novčanik, staklene čaše, boce alkohola…

U subotu, 29. travnja, nepoznati je počinitelj u ulici Braće Radić u Slanju provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 64-godišnjakinje. Iz kuće je otuđio novčanik sa dokumentima i novcem te nekoliko staklenih čaša. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a policija poduzimaja mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja.

U ulici Halić na Varaždinbregu tijekom noći, 29. na 30. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 68-godišnjaka. Iz vikendice je otuđio više boca alkoholnog pića i prijenosno računalo. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja.

Od 30. travnja do 1. svibnja u ulici Ksavera Šandora Đalskog u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 65-godišnjaka, iz koje je otuđio zlatni nakit. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja.

Odvezao se u nezaključanom automobilu

U poslijepodnevnim satima u subotu, 29. travnja nepoznati je počinitelj ušao u nezaključani osobni automobil u vlasništvu 58-godišnjaka. Automobil je bio parkiran na nogostupu u Oštricama, a nepoznata ga je osoba odvezla u nepoznatom pravcu.

Naknadno je u ponedjeljak, 1. svibnja u Kelemenu uočeno napušteno vozilo u šumi uz cestu. Nakon provedenog očevida policijskih službenika vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo “Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari” te nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

Izvor: ILUSTRACIJA/shutterstock.com
Foto:

Crna kronika

FOTO Djed (71) “pijan kao deva“ kod Jalžabeta prevrnuo automobil na krov

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: DVD Jalžabet

U Jalžabetu je u prometnoj je nesreći u srijedu ozlijeđena jedna osoba i to u vozilu kojim je Vinogradskom ulicom u smjeru Jalševca upravljao pijan  71-godišnjak.

Automobilom je oko 21.30 sati upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.29 g/kg. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je sišao van kolnika u cestovni jarak.

Potom se nastavio kretati po zemljanom nasipu uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila na krov. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lepoglava: lampion na prozoru zapalio zavjese te uzrokovao požar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ulici Ante Kovačića u Lepoglavi, jučer, 27. srpnja, izbio je požar u potkrovlju kuće u vlasništvu 43-godišnjaka.

Očevidom je utvrđeno kako je požar izbio uslijed djelovanja upaljenog lampiona na prozoru kuće bez nadzora, kojom prilikom se zapalila tkanina zavjese, te se požar proširio na drvenu masu prozora, kojom prilikom je došlo do zapaljenja plastične cijevi dovoda vode i istjecanja vode iz cijevi, kojom prilikom se požar pogasio.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Lepoglava koji nisu uredovali jer se požar sam ugasio.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno, javlja PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje