Povežite se s nama

Crna kronika

Do kraja posjekao šumu u blizini Drenovca, protiv njega podnijeta kaznena prijava

Objavljeno:

- dana

IZVJEŠTAJI IZ POLICIJE

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42- godišnjakom za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo pustošenje šuma.

Naime, u potpunosti je posjekao šumu u blizini mjesta Drenovec, na način i vrstu sječe suprotno smjernici gospodarenja šumama. Ovo kazneno djelo počinio je tijekom proljeća i jeseni 2016. godine, te u veljači 2017. godine, a protiv njega podnijeta je kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Isto tako, iz policije izvještavaju kako je u Međimurskoj ulici u Varaždinu od 21. do 28. travnja nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 73-godišnjakinje iz koje je otuđio ručni sat. Visina materijalne štete iznosi nekoliko tisuća kuna, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sjedeća provala dogodila se od 27. do 28. travnja. Nepoznati je počinitelj u Martijancu, dio zvan “Kazinščak”, provalio u metalni kontejner u vlasništvu 55-godišnjakinje. Iz kontejnera je ukrao kanistar sa benzinom i metalni tanjur za kotlovinu. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Sljedeće noći, 28. na 29. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije poduzeća u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, iz kojih je otuđio novac. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Novčanik, staklene čaše, boce alkohola…

U subotu, 29. travnja, nepoznati je počinitelj u ulici Braće Radić u Slanju provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 64-godišnjakinje. Iz kuće je otuđio novčanik sa dokumentima i novcem te nekoliko staklenih čaša. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a policija poduzimaja mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja.

U ulici Halić na Varaždinbregu tijekom noći, 29. na 30. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 68-godišnjaka. Iz vikendice je otuđio više boca alkoholnog pića i prijenosno računalo. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja.

Od 30. travnja do 1. svibnja u ulici Ksavera Šandora Đalskog u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 65-godišnjaka, iz koje je otuđio zlatni nakit. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja.

Odvezao se u nezaključanom automobilu

U poslijepodnevnim satima u subotu, 29. travnja nepoznati je počinitelj ušao u nezaključani osobni automobil u vlasništvu 58-godišnjaka. Automobil je bio parkiran na nogostupu u Oštricama, a nepoznata ga je osoba odvezla u nepoznatom pravcu.

Naknadno je u ponedjeljak, 1. svibnja u Kelemenu uočeno napušteno vozilo u šumi uz cestu. Nakon provedenog očevida policijskih službenika vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo “Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari” te nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

Izvor: ILUSTRACIJA/shutterstock.com
Foto:

Crna kronika

Kod varaždinskog groblja provaljeno u šest kioska sa svijećama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznene prijave odgovornih osoba, kojima prijavljuju da je nepoznati počinitelj od 18. do 19. travnja u Hallerovoj ulici u Varaždinu provalio u šest kioska za prodaju svijeća.

Visina materijalne štete i otuđeni predmeti utvrdit će se naknadno.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Zajedno su pili, a potom je mlađi starijeg izudarao metalnim predmetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnjak s područja Grada Preloga počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Naime, u nedjelju, 18. travnja, oko 19 sati u Prelogu, u kući 37-godišnjak s područja Grada Preloga konzumirao je alkoholna pića s dvojicom poznanika te se verbalno sukobio s jednim od njih, 21-godišnjakom, koji ga je rukama i metalnim predmetom izudarao po tijelu.

Ozlijeđeni 37-godišnjak je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u sukobu zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Nastavite čitati