Povežite se s nama

Život i društvo

Do zdrave kralježnice može se bez boli i operacije!

Objavljeno:

- dana

Varaždinci i Međimurci potvrdili

Gospođa Branka
Nakon brojnih pregleda i posjeta bolnici, gospođa Branka je odlučila potražiti mišljenje i savjet Nado centra. Došla nam je u teškom stanju, s trupom nagnutim u stranu, pri čemu su hod i sjedenje, a i bilo kakva druga aktivnost bili iznimno problematični. Kroz razgovor s nama i uvidom u MR sliku, zajednički smo odlučili krenuti s DTK (dekompresijskim) tretmanima kojima je glavni cilj bio smanjiti bol. Nakon 15 tretmana bol smo uspjeli smanjiti za čak 90 %. Gospođa Branka je sada svakodnevno aktivna – vozi bicikl, hoda, radi – i osjeća se snažnijom i vedrijom. Hvala gospođi Branki što nam je ukazala svoje povjerenje! Drago nam je da smo i njoj mogli pomoći.

Gospođa Ružica
Gospođa Ružica je u Nado centar došla je s problemima u lumbalnoj kralježnici koji su trajali već 7 godina. Imala je bol u križima, te bol i trnce duž obje noge. 
Nije se mogla sagnuti i raditi na vrtu, teško je ustajala i imala jutarnju ukočenost. Nakon 3 tretmana osjećala se pokretljivije – bol se smanjila 40 %. Nakon 7 tretmana bol je bila manja za 80 %, trnci su nestali, nije više morala piti tablete protiv bolova – jutarnja ukočenost bila je znatno manja, a ona je bila puno pokretljivija. Izrazito je zadovoljna s tretmanima.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!