Povežite se s nama

Život i društvo

Regionalni tim Varaždinske županije osvojio brončanu medalju na Kulinarskoj olimpijadi

Objavljeno:

- dana

Regionalni tim Varaždinske županije osvojio je brončanu medalju na Kulinarskoj olimpijadi (IKA Culinary Olympics) u kategoriji Regionalnih timova. Tu su informaciju objavili iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Podsjetimo da se Kulinarska olimpijada  održava se od 2. do 7. veljače 2024. u sklopu sajma u Stuttgartu. Kulinarska olimpijada je najstarije, najveće i najraznovrsnije međunarodno kulinarsko natjecanje u svijetu.

S puno strasti, profesionalni timovi kuhara rade na savršenoj interakciji sastojaka, pripreme i prezentacije. Olimpijada se održava svake četiri godine i tako već gotovo 125 godina kuhari i slastičari stvaraju nove kulinarske trendove. I ove godine će se kroz razne kategorije predstaviti preko 3000 kuhara i slastičara iz čitavog svijeta.

Članovi našeg regionalnog tima mladi su kuhari iz poznatih restorana s područja Varaždinske i Međimurske županije predvođeni kapetanom tima Marinom Pozderom, te pod mentorstvom dopredsjednika Hrvatskog kuharskog saveza Damira Crlenog i predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije Bojana Bohorča.

Regionalni tim Varaždinske županije čine:

MARIN POZDER – Restaurant Nobel

VEDRANA HRASTOVEC SEDLAR – Restaurant The Family

AMOS NOVAK – Restaurant Terbotz

IVAN FOT – Restaurant The Family

DINO VESELIĆ – Restaurant The Family

DARIO RODEŠ – Restaurant Nobel

KARLO ŠTORGA – Restaurant Bedem

LJILJANA SEDLANIĆ – Hotel Trakošćan

BOJAN BOHORČ – predsjednik Udruge kuhara Varaždinske županije

DAMIR CRLENI – dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza

Život i društvo

Otkrijte povijest Varaždina i crtice iz gradskog života uz besplatne tematske ture pod vodstvom vodiča

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U program Ljeta u Varaždinu tradicionalno su se uključili članovi Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin.

Subotama od 10 do 11 sati varaždinski vodiči organiziraju besplatna tematska vođenja koja svim zainteresiranim građanima i turistima omogućuju da bolje upoznaju bogato varaždinsko kulturno-povijesno nasljeđe, ali i zanimljivosti i crtice iz gradskog života. Kroz 12 subota bit će obrađene različite teme poput baroka u Varaždinu, varaždinskih muzeja, gradskih pjesnika, poznatih stanara i to pod vodstvom licenciranih vodiča koji su odlični poznavatelji prošlosti, ali i upućeni u sve aspekte i specifičnosti gradskog života, vješti su u pripovijedanju i kreativni u prezentaciji.

Prva tematska tura na rasporedu je u subotu, 1. lipnja, a okupljanje će svih 12 subota sve do 17. kolovoza biti u isto vrijeme i na istom mjestu – u 10 sati ispred Gradske vijećnice.

Raspored tematskih tura u organizaciji Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždina:

1.6. Ivanu Padovcu s ljubavlju

8.6. Barok u Varaždinu

15.6. Tragom Habsburgovaca

22.6. I to je Varaždin voilà!

29.6. Susjedi

6.7. Grad anđela

13.7. Krug oko parka

20.7. Poznati stanari Varaždina

27.7. Varaždin u zagrljaju glazbe

3.8. Varaždinski muzeji od 1925. do danas

10.8. Šetnja s Vatroslavom Jagićem

17.8. Varaždinski pjesnici

Nastavite čitati

Život i društvo

Predškolci Dječjeg vrtića Zibeljko oprostili se od vrtića, hrabro kreću u nove avanture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na kraju još jedne pedagoške godine, nova generacija predškolaca priredbom se oprostila od Dječjeg vrtića Zibeljko u Bednji.

Nakon priredbe, održano je i druženje mališana s odgojiteljicama i roditeljima, a pridružio im se i načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, kao i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić te članovi Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Zibeljko.

Tim je povodom načelnik Poljak zahvalio svim tetama na njihovom predanom radu.

– Velika zahvala i roditeljima koji su povjerili svoju djecu Dječjem vrtiću Zibeljko, znajući da će odrastati u toplom i sigurnom okruženju, a mališanima od svega srca želim puno uspjeha u daljnjem školovanju – rekao je načelnik Poljak te dodao kako je Dječji vrtić Zibeljko otvoren prije više od tri godine zahvaljujući ulaganju većem od milijun eura.

– Nekada oronuo i zapušten objekt u središtu Bednje pretvorili smo u jedan novi, moderan dječji vrtić. Vjerujem kako su djelatnici vrtića zadovoljni, ali i roditelji sa uvjetima u kojima borave njihova djeca, dok osmijesi na dječjim licima potvrđuju da je naš dječji vrtić bio i jest pravo mjesto za njih – rekao je načelnik Poljak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje