Povežite se s nama

Međimurje

U Lumini na baroknu glazbu, kavu, vino i ples!

Objavljeno:

- dana

U ZNAKU VARAŽDINSKIH BAROKNIH VEČERI

Doživite povijesnu avanturu uz baroknu glazbu, ples kavu i vino u Lumini shopping centru s početkom u 18 sati.

Međunarodna ljetna škola barokne glazbe i plesa “Aestas musica” uz Varaždinske barokne večeri priređuje pravu poslasticu za ljubitelje barokne glazbe. Za barokno vino pobrinuo se vine bar ‘Zlatne gorice’ koji je posebno za ovu prigodu plasirao rajnski rizling i crni cuveé s etiketom ‘Varaždinske barokne večeri’, dok baroknu kavu možete kušati u caffe baru Rock Art te Fortuni2. Za potpuni doživljaj barokne atmosfere pobrinut će se putujuće kazalište mladih “Orfej Elektron” Vlaste Godec čiji će članovi biti odjeveni u raskošne krinoline.

Program započinje u 18 sati, a svi posjetitelji moći će uživati u autentičnom izvođenju baroknih skladbi Henrya Purcella uz zborno pjevanje čina iz opere “King Arthur”, “Hither, this way“. Ljubitelji soprana doći će na svoje uz ariju soprana  “‘Tis I“, iz skladbe “You dotting fool“, a iz istog glazbenog isječka moći će “otploviti” u barokno doba uz zborsko pjevanje skladbe naziva “‘Tis love“ i ariju mezzosoprana i zbor “How blessed are shepherds“. Komorni vokalni ansambl “Aestas musica“ dodatno će dočarati bogato barokno ozračje uz solo izvedbu uz violončelo baroknog plesa “Rossignol“, solo izvedbu uz čembalo opere “King Arthur“ te morescu za soliste i zbor “Your hay it is mowed“.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

GDCK Čakovec u rujnu već proveo nekoliko uspješnih akcija darivanja krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Čakovec s rujanskim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi počelo je u petak, 20. rujna, u Čakovcu, a nastavljene su i narednih dana.

U utorak, 24. rujna, akcija je uspješno provedena u Kotoribi, u prostorijama NK Graničar Kotoriba. U srijedu, 25. rujna, akcija se provoditi u PU međimurskoj od 9 do 13 sati.

U četvrtak, 26. rujna, akcija će biti u Prelogu od 11 do 17 sati u prostorijama Kavane Lovac. Pauza je od 13,30 do 14 sati.

Posljednja ovotjedna akcija će biti u petak, 27. rujna, u Murskom Središću od 12 do 16 sati u prostorijama Sokolskog doma.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen raspisala Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za kontrolu plodnosti tla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općina Podturen raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za kontrolu plodnosti tla na području općine Podturen u 2024. godini.

Na temelju članka 46. Statuta Općine Podturen te „Sporazuma o provedbi Projekta „Kontrola plodnosti ta u Međimurske županije na području općine Podturen natječaj je raspisan dana 12. rujna 2024. godine.

Korisnici potpore su Obiteljska poljoprivredna gospodarstva/ obrti/zadruge/trgovačka društva sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području općine Podturen upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i koji posjeduju poljoprivredno zemljište na području Općine.

Više informacija nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje