Povežite se s nama

Život i društvo

Domaćinima drugo i peto mjesto!

Objavljeno:

- dana

ELEKTROSTROJARSKA ŠKOLA

kole Varaždin osvojili su drugo i peto mjesto na Državnome natjecanju učenika srednjih škola iz obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije. Natjecanje je održano u četvrtak i petak, a domaćin mu je bila upravo Elektrostrojarska škola Varaždin.

U disciplini multimedija učenici Elektrostrojarske škole Patrik Šavor i Nikola Vnučec (mentorica Sunčana Habek) osvojili su drugo mjesto. Prvo mjesto osvojili su učenici Grafičke škole u Zagrebu Marko Duspara i Jan Štih (mentor Silvijo Jasenković), a treće učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Martin Kovačić i Alen Kralj (mentorica Sabina Mikelić).

 

Veliku pažnju pridodajemo izvrsnosti, istaknuo je Kos

U disciplini grafička tehnologija učenica Elektrostrojarske škole Patricija Jezl (mentor Milivoj Vražić) osvojila je peto mjesto. Prvo mjesto pripalo je Marinu Nižiću (mentorica Borka Širola) iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, drugo mjesto osvojila je Klara Ljevar (mentor Aljoša Lijić) iz Grafičke škole u Zagrebu, a treće mjesto Petra Dadić (mentorica Martina Perić) iz Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Na Državnome natjecanju, kojem je tema bila “Uloga i važnost tradicije u suvremenom svijetu”, sudjelovalo je sedam ekipa u disciplini multimedija te pet natjecatelja u disciplini grafička tehnologija. 

Puno uspjeha svim natjecateljima na početku je poželio  ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos, koji im je i predstavio školu-domaćina.
– Elektrostrojarska škola je jedna od najvećih u Hrvatskoj s 1200 učenika i 160 zaposlenih i nastavom u jednoj smjeni. Tehnička smo škola, a ono što je važno je da imamo jako puno praktičnog rada u radionicama. Radimo na europskim projektima, a posebno smo ponosni na centre izvrsnosti. Kod nas u školi djeluju centri izvrsnosti za hrvatski jezik, fiziku i nove tehnologije – istaknuo je ravnatelj Kos.

Rezultat rada u centrima izvrsnosti su i natjecatelji iz Elektrostrojarske škole koji sudjeluju na ovome natjecanju.
– Veliku pažnju pridodajemo izvrsnosti i to je ono što nas razlikuje od ostalih škola. Izvrsnost je izuzetno važna i ona jamči uspjeh – istaknuo je Kos.
Dobrodošlicu natjecateljima je poželio i dožupan Alen Kišić, koji je istaknuo da je Elektrostrojarska škola odskočila upravo u segmentu grafičke i audiovizualne tehnologije.
– Škola je posebna i po tome što ima svoju televiziju. Moram reći da su nam bili vrhunska logistička podrška u upravo završenoj kampanji “Odaberi svoju školu” – rekao je Kišić. Na otvorenju natjecanja bio je i gradonačelnik Goran Habuš te brojni gospodarstvenici.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Bivši gradonačelnik Varaždina postao predsjednik Uprave JANAF-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nadzorni odbor JANAF-a d.d. donio je 21. listopada odluku o imenovanju mr.sc. Stjepana Adanića za predsjednika Uprave toga Društva na mandat od četiri godine, a temeljem provedenog javnog natječaja.

HDZ-ovac Stjepan Adanić bio je gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. godine.

– Uvjeren sam da smo započeli novo razdoblje za JANAF u kojem ćemo diverzificirati poslovanje prema zelenoj ekonomiji i niskougljičnoj energetskoj tranziciji, osigurati dugoročnu održivost, dokazati nultu stopu toleranciju na korupciju te potvrditi našu ključnu stratešku ulogu u energetskoj opstojnosti Republike Hrvatske – izjavio je predsjednik Uprave Stjepan Adanić povodom imenovanja poručivši kako će zajednički sa članom Uprave Vladislavom Veselicom nastaviti s radom na rastu i razvoju kompanije na dobrobit svih zaposlenika i vlasnika kompanije.

O Stjepanu Adaniću

Mr.sc. Stjepan Adanić rođen je 1959. u Loboru. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine, a na istom je fakultetu završio postdiplomski studij 2012. godine.

Hrvatski je branitelj i ima čin brigadnog generala Hrvatske vojske.

Istaknuo se kao ratni gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. i predsjednik Kriznog štaba 1991., kad je ostvarena jedna od prvih hrvatskih ratnih pobjeda i predaja 32. korpusa JNA. Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman imenovao ga je 1991. pomoćnikom ministra obrane i pročelnikom Vojnog kabineta predsjednika RH. Bio je glavni pregovarač o odlasku JNA iz Zagreba i Republike Hrvatske, a kasnije i glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika, kad je sudjelovao u oslobađanju 2.500 ljudi iz srbijanskih koncentracijskih logora. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelj i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. U JANAF-u d.d. je od 1998. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Koronavirus: Međimurje broji 86 novozaraženih, hospitalizirana su 23 pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, od čega je evidentiran 81 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,6% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljeno je 5 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 35 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 373. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72 637 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana je 1 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje