Povežite se s nama

Crna kronika

Došlo je do kontakta pelena i žarulje i to je uzrok požara u Domu za starije i nemoćne

Objavljeno:

- dana

Obavljen je očevid požara u domu u Zavojnoj ulici.

>> FOTO U četvrtak navečer planuo požar u Domu za starije i nemoćne Varaždin

– Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s inspektorom zaštite od požara i eksplozija Područnog ureda civilne zaštite Varaždin utvrđeno je da je požar izbio u središnjem djelu prostora Atomskog skloništa gdje se na krevetima skladište pelene za inkontinenciju. Dakle, do zapaljenja pelena je došlo uslijed kontakta pelena s dvije stropne svjetiljke sa staklenom zaštitom žarulje koje su ostale upaljene, nakon čega se vatra proširila na cjelokupni sadržaj uskladištenih pelena – javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta nije zasad utvrđena.

Crna kronika

Lopov ukrao dječja kolica vrijedna nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. travnja, u poslijepodnevnim satima na parkiralištu uz nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava kod naselja Oporovec nepoznati počinitelj ukrao je dječja kolica koja je vlasnik ostavio pokraj svog osobnog automobila i otišao u šetnju nasipom.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

S 2.46 promila u Varaždinu izazvao prometnu i napustio mjesto nesreće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 19. travnja, oko 13.45 sati u ulici Vilka Novaka u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, nakon čega je jedno vozilo napustilo mjesto prometne nesreće.

Kako je utvrđeno, muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.46 g/kg. Upravljao je ulicom Vilka Novaka iz smjera državne ceste D-2 u smjeru Supilove ulice. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na suprotnu kolničku traku i prednjim je djelom vozila udario bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak, javila je PU varaždinska.

Nakon izazivanja prometne nesreće 49-godišnjak je s vozilom napustio mjesto prometne nesreće, te je naknadno pronađen po policijskim službenicima. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden je u Policijsku postaju Varaždin. Protiv počinitelja podnijeti je Optužni prijedlog.

Za počinjene prekršaje okrivljeniku prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 27.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 9 negativnih prekršajnih bodova.

Nastavite čitati