Povežite se s nama

Crna kronika

Državno odvjetništvo pokrenulo istragu protiv Dubravke Lekić (77)

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 77godišnjakinje zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, riječ je o Dubravki Lekić.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 77-godišnjakinja od početka 2010. do kraja 2018. godine, kao osnivačica dvije ustanove u Varaždinu, isplaćivala sebi naknade za rad kao predsjednici upravnih vijeća ustanova i drugim osobama kao članicama upravnih vijeća, iako ustanove nisu raspolagale novcem za takve isplate, već je isplaćivala naknade iz sredstava koja su se ustanovama uplaćivala iz proračuna Republike Hrvatske na temelju ugovora o smještaju korisnika, a koja su bila strogo namjenska i bilo ih je dopušteno koristiti isključivo za potrebe smještaja korisnika – ističe ŽDO.

Osnovano se sumnja da si je isplaćivala naknade za rad u iznosima i do 133.000 kuna mjesečno, a članicama upravnih vijeća u iznosima do 15.000 kuna mjesečno čime je sebi i drugima pribavila protupravnu imovinsku korist veću od 11.000.000 kuna. 

Postoji osnovana sumnja da si je ona tijekom 2010. i 2011. godine, kao osnivačica i predsjednica upravnog vijeća treće ustanove, nepripadno isplatila dobit ostvarenu radom ustanove u iznosu većem od 520.000 kuna, budući da se, prema odredbama Zakona o ustanovama, dobit ustanove smije upotrijebiti isključivo za obavljanje i razvoj djelatnosti te ustanove.

Crna kronika

Nedelišće: prikolica s betonskim blokovima prevrnula se zbog neispravnosti vozila i pucanja vijaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Facebook

Jučer, 5. lipnja, oko 11 sati i 30 minuta u raskrižju s kružnim tokom prometa nedaleko Nedelišća 42-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom, na kojem se prevozio vangabaritni teret, odnosno tri betonska bloka, javila je PU međimurska.

Upravljajući opisanim skupom vozila krapinskih registarskih oznaka, kolnikom kružnog toka prometa u smjeru južne obilaznice grada Čakovca, zbog tehničke neispravnosti teretnog automobila došlo do pucanja vijaka koji spajaju nosač sedla sa šasijom teretnog automobila, uslijed čega je došlo do prevrtanja priključnog vozila te pada betonskih blokova na kolnik.

Zbog obavljanja očevida i uklanjanja vozila te betonskih blokova, dionica državne ceste D-3 u smjeru južne obilaznice grada Čakovca bila je zatvorena za odvijanje prometa od 11:30 do 17:45 sati.

Vozač je zbog počinjanja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama novčano sankcioniran.

Nastavite čitati

Crna kronika

Novi pokušaj ubojstva u Međimurju: nožem ga ubo i porezao po vratu i glavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, javila je PU međimurska.

Naime, u nedjelju, 4. lipnja ove godine, oko 4 sati i 30 minuta na ulici u Piškorovcu osumnjičeni se najprije posvađao s 30-godišnjakom, a potom su se i fizički sukobili. Tijekom sukoba osumnjičeni mu je nožem zadao ubodnu ranu na vratu te rezne rane na vratu i glavi.

Liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je 30-godišnjak u sukobu teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju, dok je osumnjičeni lakše ozlijeđen.

Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje