Povežite se s nama

U fokusu

Bilić i Potočnik na čelu liste SDP-a, HSS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista za Gradsko vijeće Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Izbori 2107.

Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, predstavio je novinarima zajedničku listu SDP-a, HSS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista za Gradsko vijeće na lokalnim izborima.

Aktualni gradonačelnik će, u borbi za novi mandat biti nositelj liste, a slijedi ga Renata Potočnik, koja je i kandidatkinja za dogradonačelnicu.

Dubravko Bilić je istaknuo velike brojke koje su pratile njegov četverogodišnji mandat: odrađeno je projekata za 130 milijuna kuna; na provjeri su projekti vrijedni 40 milijuna kuna; 400 milijuna kuna su gospodarske investicije. – Veliki brojevi nisu razlog za opuštanje, nego treba inzistirati na povećanju plača – rekao je i naglasio da je i dalje u fokusu gospodarstvo.  – Za razvoj je bitno u potpunosti aktivirati Zonu Sjever – zaključio je Bilić te najavio veliki projekt Aglomeracije Ludbreg vrijedan oko 130 milijuna kuna. Po završetku tog projekta najavio je obnovu prometnica.

Izvor:
Foto:

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati