Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinska poduzetnica Nevenka Varga-Bezek nominirana za menadžera 2016.

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Varaždinska poduzetnica, direktorica tvrtke ESB BENEING Nevenka Varga-Bezek nominirana je za nagradu Prometej – HR menadžer za 2016. godinu.

Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Strukovna udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima u suradnji s internetskim portalom posao.hr, a Varga-Bezek nominirana je zbog značajnog doprinosa na upravljanju ljudskim resursima u prošloj godini. Proglašenje HR menadžera za 2016. i dodjela nagrada održat će se u sklopu jubilarnoga 10. Summita u Splitu 5. i 6. svibnja.

Iznenađenje i čast

– Nominacija me jako iznenadila jer je puno menadžera u Hrvatskoj koji zaslužuju tu titulu. Nisam to očekivala, ali jako mi je drago što su mene, malog poduzetnika, prepoznali, a žalosti me što me moja Varaždinska županija ne prepoznaje. To je potvrda mog dugogodišnjeg truda i rada, stalnih borbi s nedovoljnom učinkovitošću državnog aparata, fleksibilnosti, a dakako i poticaj za dalje – rekla je Varga-Bezek.

Njezina poslovna priča počela je prije 25 godina, kada je osnovana tvrtka ESB BENEING, koja je zapošljavala 7 ljudi, a danas 3.
– Tvrtka je započela rad s predstavništvima njemačkih tvrtki za Hrvatsku, Sloveniju i BiH, a vezano uz mjernu i regulacijsku tehniku. Godine 2009. počinje s izradom prototipova cijevnog turbulatora protoka (Tube flow turbulator). Riječ je o inovativnom proizvodu s kojim se u idućem razdoblju želimo probiti na tržište – otkrila je Varga-Bezek.

Taj je proizvod dosad nagrađen nizom nagrada na domaćim i međunarodnim sajmovima.
– Priliku da se naš cijevni turbulator protoka komercijalizira i pokaže svoju funkcionalnost radom u industrijskom procesu uspjela sam dobiti u Termoelektrani-toplani HEP-a (TE-TO) u Zagrebu, kao pilot projekt za početak. Na suprugu, tehničkom direktoru tvrke Stanku Bezeku, je druga faza, a to je da pokaže kako cijevni turbulator protoka radi u praksi, u sustavu odmuljavanja prljave vode iz Save TE-TO HEP-a Zagreb, i da zaista vrijdi ta inovacija. U Toplani je došlo do začepljenja i nitko im do sada nije uspio riješiti taj problem, i to je sada naš zadatak, u remontu u ljeti.  – rekla je Varga-Bezek.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Zbog nestašice čipova dolaze nova poskupljenja! Očekuje se rast cijena mobitela

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poskupljenja prehrambenih namirnica, goriva, građevinskog materijala i sirovina, najavljuje se novi udar na kućne budžete. Uz sve navedeno mogao bi uslijediti i val poskupljenja mobitela, ali i drugih uređaja, a razlog je nestašica čipova.

Nestašica čipova utječe na telefone, automobile, proizvodnju, kućanske aparate i na doslovno gotovo svaki aspekt ljudskih života. Nestašica čipova je trenutno najveća te će zbog toga vjerojatno mnoge stvari poskupiti, piše portal Bajtbox.

Trenutno, industrija pametnih telefona je duboko pogođena nedostatkom čipova te je samo nekoliko većih igrača ogromnim narudžbama osiguralo sebi čipove. To će uništiti manju konkurenciju koja će reciklažu starih dijelova moći vršiti samo određeno vrijeme. Inače, industrija automobila je najviše pogođena te se očekuju gubici od 110 milijardi američkih dolara kroz cijelu granu industrije samo u ovoj godini.

Prema izvješću Susquehanna Financial Groupa, globalna nestašica čipova je sada dosegla svoj vrhunac. Čak i najveći igrači na nove čipove moraju čekati nevjerojatno dugo. Točnije, od narudžbe do isporuke se čeka 21 tjedan što je najgore do sada.

Analogno tome, sve će manje biti i zalihe proizvoda kod prodavača, a to znači da će cijene očekivano rasti jer potražnja za elektronikom ne opada. Već se na proizvodima Xiaomija i Samsunga osjeti kako su pojedini modeli bili na policama samo par mjeseci prije nego što ih je kompletno nestalo.

Nastavite čitati

U fokusu

Potreban je daljnji razvoj digitalnih vještina za postizanje veće rodne ravnopravnosti u IT industriji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu projekta ‘Promocija poduzetništva’ održan je okrugli stol na temu položaja žene u digitalnoj ekonomiji i mogućnostima podizanja svijest o doprinosu žena u tom sektoru u Tehnološkom parku grada Varaždina.

Cilj okruglog stola bio je povećanje sudjelovanja, vidljivosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji te osvještavanje važnosti razvoja digitalnih vještina koje mogu potaknuti ekonomski rast i širi društveni napredak. Okrugli stol je moderirala Sanja Ostroški, direktorica HUP- Regionalnog ureda u Varaždinu.

– Potrebno je već tokom studija odabrati kvalitetnu stručnu praksu i usmjeriti se sukladno vlastitim interesima i onom u čemu smo najbolji kako bismo si otvorili prilike i prije nego krenemo u radni odnos. Važno je da imamo uvijek priliku napredovati bez obzira na spol, ovisno o vlastitim kompetencijama, proaktivnosti i životnim planovima – istaknula je Dajana Jeđud iz tvrtke Engagement Lead – IBM iX, ecx.io croatia d.o.o

– U našoj tvrtki svi imaju mogućnost isprobavanja vlastitih kompetencija, bilo da je riječ o developmentu, analizi, sistemskoj podršci – dakle opis poslova u IT-u je zaista širok i svi možemo naći svoje mjesto te graditi rast i razvoj, a uspjeh ovisi o vlastitom zalaganju, ne o spolu. Za sve zaposlenike imamo mentorski program koji je u skladu s područjem rada u koje novi radnik dolazi. Imamo nekoliko primjera u kojima su se kolegice uključile u mentorski rad na volonterskoj bazi, to nam se pokazalo kao lijepa praksa i zahvalni smo im na tome – rekla je Jarmila Pezo, Predsjednica Uprave, IGEA d.o.o.

– Moj tim je iz hobija krenuo u realizaciju naše poduzetničke ideje i u poslu ne radimo razliku muško-žensko, imamo 60% žena i mislim da radimo velik pomak u tom smjeru. Kod nas je fokus rada digitalni marketing koji zahtijeva dosta organizacije i komunikacije, a tu nam je dosta pomogao i FOI koji je zajedno s nama razvijao organizacijske sposobnosti. Trudimo se poboljšati work life balance s time što imamo mogućnost rada od kuće i vjerujem da to uvelike olakšava našim zaposlenicama uskladiti sve obaveze koje imaju – kazala je Martina Stričak, co-founder, Point visible d.o.o.

HUP-ova pravna savjetnica Žana Plazibat osvrnula se na novi Zakon o radu.

– HUP sudjeluje u donošenju novog Zakona o radu i osnovana je interna radna skupina u kojoj naši članovi daju komentare na pojedine odredbe Zakona, uključujući i fleksibilnost radnih odnosa. Najveći izazov rada na daljinu je usklađenje privatnog i radnog vremena te pravo na isključenje radnika. Digitalni alati će nam pri tome biti ključni, kao i razvoj digitalnih vještina za sve zaposlenike – rekla je Žana Plazibat.

– FOI pokušava djelovati već od vrtićkog uzrasta, pozivamo djecu iz vrtića i OŠ da dođu na FOI, pokazujemo im labose i naše učionice, predstavljamo profesorice, IOT lab, dronove i opremu, to im najčešće bude vrlo zanimljivo i s time vide da je uobičajeno da su i žene uključene aktivno u ovom sektoru. Vjerujem da će takvi primjeri i prakse imati najveći učinak – istaknula je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike

– Ova tema nije aktualna samo u Hrvatskoj, već i u ostatku Europe, svi vodimo bitku za afirmaciju žena u digitalnom svijetu, a s time se očekuje i pozitivan utjecaj na BDP u iznosu većem od 16 milijardi eura. Vidimo pomake u tom smjeru, mi kao Središnji državni ured trudimo se uključiti u sve važne projekte na ovu temu, poput FER-ovog projekta za afirmaciju žena na području IT-a i otvoreni smo za sve takve buduće ideje – kazala je Kristina Posavec, Zamjenica državnog tajnika, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje