Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinska poduzetnica Nevenka Varga-Bezek nominirana za menadžera 2016.

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Varaždinska poduzetnica, direktorica tvrtke ESB BENEING Nevenka Varga-Bezek nominirana je za nagradu Prometej – HR menadžer za 2016. godinu.

Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Strukovna udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima u suradnji s internetskim portalom posao.hr, a Varga-Bezek nominirana je zbog značajnog doprinosa na upravljanju ljudskim resursima u prošloj godini. Proglašenje HR menadžera za 2016. i dodjela nagrada održat će se u sklopu jubilarnoga 10. Summita u Splitu 5. i 6. svibnja.

Iznenađenje i čast

– Nominacija me jako iznenadila jer je puno menadžera u Hrvatskoj koji zaslužuju tu titulu. Nisam to očekivala, ali jako mi je drago što su mene, malog poduzetnika, prepoznali, a žalosti me što me moja Varaždinska županija ne prepoznaje. To je potvrda mog dugogodišnjeg truda i rada, stalnih borbi s nedovoljnom učinkovitošću državnog aparata, fleksibilnosti, a dakako i poticaj za dalje – rekla je Varga-Bezek.

Njezina poslovna priča počela je prije 25 godina, kada je osnovana tvrtka ESB BENEING, koja je zapošljavala 7 ljudi, a danas 3.
– Tvrtka je započela rad s predstavništvima njemačkih tvrtki za Hrvatsku, Sloveniju i BiH, a vezano uz mjernu i regulacijsku tehniku. Godine 2009. počinje s izradom prototipova cijevnog turbulatora protoka (Tube flow turbulator). Riječ je o inovativnom proizvodu s kojim se u idućem razdoblju želimo probiti na tržište – otkrila je Varga-Bezek.

Taj je proizvod dosad nagrađen nizom nagrada na domaćim i međunarodnim sajmovima.
– Priliku da se naš cijevni turbulator protoka komercijalizira i pokaže svoju funkcionalnost radom u industrijskom procesu uspjela sam dobiti u Termoelektrani-toplani HEP-a (TE-TO) u Zagrebu, kao pilot projekt za početak. Na suprugu, tehničkom direktoru tvrke Stanku Bezeku, je druga faza, a to je da pokaže kako cijevni turbulator protoka radi u praksi, u sustavu odmuljavanja prljave vode iz Save TE-TO HEP-a Zagreb, i da zaista vrijdi ta inovacija. U Toplani je došlo do začepljenja i nitko im do sada nije uspio riješiti taj problem, i to je sada naš zadatak, u remontu u ljeti.  – rekla je Varga-Bezek.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati