Iako se još ne zna tko će biti direktor Parkova, jedno je sigurno – bit će iz HDZ-a.

Na natječaj raspisan prije nekoliko mjeseci su se, naime, javila dva kandidata, mr.sc Alen Runac, aktualni predsjednik Skupštine Varaždinske županije i dr. sc. Miroslav Benko, obojica istaknutih HDZ-ovaca.

Njih su dvojica predali svoje planove rada i razvoja ove gradske tvrtke, koja posluje stabilno, s pozitivnom bilancom što će olakšati posao budućem direktoru, koji će se moći u miru posvetiti razvoju tvrtke.

Oba kandidata zadovoljavaju uvjete iz Natječaja: imaju visoku stručnu spremu i više od tri godine radnog iskustva.

Alen Runac je prije umirovljena bio zaposlenik MUP-a, dok dr. Benko  ima funkciju višeg znanstvenog suradnika Hrvatskog šumarskog instituta u Centru za urbane i privatne šume. On je do 2010. godine bio na čelu Instituta, kad je podnio ostavku zbog kupovine parfema na službenu karticu, za što danas kaže da je „izmišljena afera“.

Nadzorni odbor Parkova će s kandidatima za zamjenika SDP-ovog Marina Bašića razgovarati na sjednici u četvrtak, 19. travnja. Alen Runac kaže da je osnova njegovog programa širenje tržišta i povećanje prihoda, dok Miroslav Benko ne želi o planovima, ali kaže kako očekuje da će članovi Nadzornog odbora profesionlno odraditi svoj posao u procjeni najboljeg kandidata za vodstvo Parkova.

Komentari

Komentara

RT