Povežite se s nama

Sport

Dvije bronce Igreca u Bugarskoj na “3rd International Swimming Meeting“

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Članovi PK Varaždin posljednjih nekoliko dana ostvarili su više zapažena rezultata na domaćoj i međunarodnoj plivačkoj sceni.

U organizaciji Plivačkog kluba „Briz“ iz Burgasa, u Bugarskoj održan je „3rd International Swimming Meeting“. U jakoj međunarodnoj konkurenciji od 408 plivačica i plivača iz čak 35 klubova iz šest zemalja, nastupio je i mlađi junior PK Varaždin Jakov Igrec (2002.). Jakov se odlično predstavio i osvojio čak dvije brončane medalje, i to na 200 m delfin i na 400 m mješovito. Nastupio je još i na 200 m leđno te na 200 m mješovito. U sve četiri discipline Jakov je isplivao osobne rekorde te na taj način najavio početak još jedne vrlo uspješne sezone.
U Sisku su održana prva dva kola Liga regije 4, te je time obilježen i je početak domaće plivačke sezone 2017/2018. Nastupilo je 11 klubova iz Regije 4, a plivalo se u 25 m bazenu. Anamaria Cmrečak ostvarila je najbolji rezultat u disciplini 50 m prsno, u kojoj je osvojila prvo mjesto, a na 200 m leđno bila je četvrta, dok je na 100 m delfin bila peta. Karlo Hajdinjak je osvojio tri prva mjesta i to na 50 m prsno, 100 m slobodno i 200 m leđno, te tri druga mjesta i to na 50 i 400 m slobodno te 100 m delfin.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinka Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičarka varaždinske Slobode Jana Koščak nominirana je za najbolju mladu atletičarku Europe (Rising Star) u izboru Europske atletske federacije (EA).

Europska atletska federacija (EA) objavila je imena deset nominiranih u ženskoj kategoriji i među njima je i 17-godišnja Varaždinka, a o pobjednici odlučuju glasovi navijača na društvenim mrežama te glasovi nacionalnih federacija, predstavnika medija i stručnog žirija. 

Koščak ima najbolji rezultat u sedmoboju u svijetu do 18 godina (6293), najbolji rezultat u dvoranskom petoboju do 18 godina (4585), vodeća je u svjetskom poretku sedmobojki do 20 godina (6293), ima najbolji skok u vis (1,92 cm) do 18 godina i ima sedmi najbolji rezultat svih vremena u sedmoboju u kategoriji do 20 godina.   

Na žalost, Koščak nije mogla nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti jer se ozlijedila na EP U-20 u Izraelu. 

Za Janu Koščak se do 2. listopada može glasati na Instagramu i Facebooku Europske atletske federacije (European Athletics), kao i na platformi X. 

Nastavite čitati

Sport

Biciklističko društvo Sloga Varaždin i Biciklističko društvo Kneginec organiziraju Kup Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove subote, 23. rujna, sa startom i ciljem u Čakovcu, održat će se Kup Hrvatske u cestovnom biciklizmu za 2023. godinu.

Utrka se organizira po pravilima UCI-ja i Hrvatskog biciklističkog saveza, a mogu nastupiti pojedinci i ekipe, strane i domaće, u kategorijama kadeta, juniorki, žena U23 i žena elite te u kategoriji veterana koja se neće bodovati za Kup.

Natjecatelji trebaju imati godišnju licencu za 2023. godinu i liječničko uvjerenje ne starije od šest mjeseci.

Staza je duga 31 km, a nakon starta kod trgovačkog centra Eurospin u Obrtničkoj ulici 2 u Čakovcu, vodit će kroz Brezje, Pleškovec, Frkanovec, Plešivicu, Zebanec, Štrukovec, Žiškovec, Sljemenice, Mačkovec i Šenkovec, do cilja u Čakovcu.

Staza neće biti zatvorena za promet, a utrka će se odvijati pod policijskom pratnjom.

Prijave su moguće najkasnije do srijede 20. rujna 2023. godine do 20 sati na: [email protected]

Start utrke veterana najavljen je za 15 sati i oni će voziti jedan krug, dok će ostali natjecatelji voziti dva kruga, odnosno 62 km, sa startom u 16 sati.

Natjecatelji će startne brojeve moći podići 30 minuta prije početka pojedine utrke, a za troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji osigurane su medalje.

Organizatori utrke su Biciklističko društvo Sloga Varaždin i Biciklističko društvo Kneginec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje