Povežite se s nama

Sport

Dvije bronce Igreca u Bugarskoj na “3rd International Swimming Meeting“

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Članovi PK Varaždin posljednjih nekoliko dana ostvarili su više zapažena rezultata na domaćoj i međunarodnoj plivačkoj sceni.

U organizaciji Plivačkog kluba „Briz“ iz Burgasa, u Bugarskoj održan je „3rd International Swimming Meeting“. U jakoj međunarodnoj konkurenciji od 408 plivačica i plivača iz čak 35 klubova iz šest zemalja, nastupio je i mlađi junior PK Varaždin Jakov Igrec (2002.). Jakov se odlično predstavio i osvojio čak dvije brončane medalje, i to na 200 m delfin i na 400 m mješovito. Nastupio je još i na 200 m leđno te na 200 m mješovito. U sve četiri discipline Jakov je isplivao osobne rekorde te na taj način najavio početak još jedne vrlo uspješne sezone.
U Sisku su održana prva dva kola Liga regije 4, te je time obilježen i je početak domaće plivačke sezone 2017/2018. Nastupilo je 11 klubova iz Regije 4, a plivalo se u 25 m bazenu. Anamaria Cmrečak ostvarila je najbolji rezultat u disciplini 50 m prsno, u kojoj je osvojila prvo mjesto, a na 200 m leđno bila je četvrta, dok je na 100 m delfin bila peta. Karlo Hajdinjak je osvojio tri prva mjesta i to na 50 m prsno, 100 m slobodno i 200 m leđno, te tri druga mjesta i to na 50 i 400 m slobodno te 100 m delfin.

Izvor:
Foto:

Sport

Pliva baš kao vidra: Sabrina Kušter iz Vuglovca u Sarajevu osvojila 5 zlatnih medalja!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Petnaestogodišnja Sabina Kušter iz Vuglovca, članica Plivačkog kluba Vidra Varaždin, na 3. međunarodnom natjecanju u paraplivanju Sarajevo Open 2022., održanom pod sloganom „U vodi smo svi jednaki“, osvojila je nevjerojatnih pet zlatnih medalja u svojoj kategoriji.

Medalje je osvojila na 50 m delfin, 50 m slobodno, 50 m leđno, 100 m slobodno te 200 m mješovito!

Time se ujedno afirmirala kao najuspješnija predstavnica Vidri na ovom velikom natjecanju održanom na Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, dugom 50 m.

Njena trenerica je Višnja Bunić. Sabini sve čestitke, a kako je ovog mjeseca očekuje operacija noge, a nakon toga i rehabilitacija, želimo joj brz oporavak i nove plivačke uspjehe, ističu u Gradu Ivancu.

Podsjećamo, u PK Vidra Varaždin još su dvojica nadarenih plivača iz Ivanca – Olafa Kuštelegu i Nikolu Gečeka.

Nastavite čitati

Sport

Sastav 10x team Cestica osvojio ovogodišnji Lovrečanski kup

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Malonogmetnog kluba Lovrečan, na sportskim terenima uz Područnu školu Lovrečan a koja je smještena podno kapele Svetog Lovre, u istoimenoj ulici u Velikom Lovrečanu, održan je, u subotu i nedjelju, 25. i 26. lipnja, tradicionalni Lovrečanski kup.

O ovogodišnjim sportskim natjecanjima Neven Furjan, predsjednik MNK Lovrečan, je rekao da se za odbojkaški turnir prijavilo se 18 ekipa. Prvo mjesto pripalo je sastavu Lančić Knapić, a potom su se plasirali BCH Leibnitz, Gmajna 2 i Copacabana 2.

U nogometnom dijelu sudjelovalo je 26 nogometnih sastava. U seniorskoj konkurenciji bilo je 13 ekipa, u  juniorskoj 11, a u pionirskoj konkurenciji prijavljene su bile dvije ekipe. U  seniorskoj konkurenciji sudjelovale su slijedeće ekipe: Prijatelji, MH-System Lepoglava, Train bar, Namještaj Rudy, MNK Jarki, 10x team Cestica, Avtopralnica car wash Ljutomer, CB Chelos, MNK Lovrečan, MNK Kolarovec, CB 5, Red Star i CB David.

U seniorskoj konkurenciji u nadmetanju za treće mjesto pobjednika se dobilo izvođenjem penala, a snage su odmjerili MH-System Lepoglava i ekipa iz Ljutomera. Rezultatom 3:2 bolji je bio sastav iz Lepoglave a u finalnoj utakmici ekipa 10x team Cestica rezultatom 4:0 pobijedila je sastav Namještaj Rudy i tako osvojila prvo mjesto.

U ime Općine Cestica, generalnog pokrovitelja natjecanja, čestitke organizatorima na odličnoj organizaciji i ekipama na ostvarenim rezultatima uputio je načelnik Mirko Korotaj a podjeli pehara i nagrada bila je prisutna i vijećnica Ana Kutnjak i Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje