Povežite se s nama

Život i društvo

Dvojica Varaždinaca i 63-godišnji Ivančanin uspješno pretrčali 490 stepenica Zagrepčanke!

Objavljeno:

- dana

JEDINSTVENA UTRKA

Na jedinstvenoj utrci, petoj po redu Zagrepčanki 512 natjecali su se i trkači iz Varaždina i Ivanca.

Zajedno sa 400-tinjak natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Izraela, Srbije, Slovenije, BiH i SAD-a 490 stepenica pretrčali su i Dario Dilber te Nikola Mihin iz Varaždina, kao i Božidar Željezić iz Ivanca.

U kategoriji muškaraca starosti od 40 do 44 godine Dario Dilber bio je 20., a Nikola Mihin je u kategoriji muškaraca od 30 do 39 godina bio 36.

Među najstarijim natjecateljima bio je 63-godišnji Božidar Željezić, član TK Ivančica iz Ivanca, koji se u kategoriji muškaraca od 60 do 64 godine plasirao na četvrto mjesto.

Utrku je organiziralo Društvo športske rekreacije Aktivan život povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”, a prihod od startnina je uplaćen Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi, čija podružnica djeluje i u Varaždinu.

Bila je to peta utrka održana u trećoj najvišoj poslovnoj zgradi u Hrvatskoj. Dodajmo da je četvrtu godinu zaredom na vrh Zagrepčanke najbrže dotrčao Matjaž Mikloša iz Slovenije, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Sanja Ovčar iz Zagreba.

Dario Dilber (lijevo) objavio je fotografije na svojem Facebook profilu

 

Izvor:
Foto: FACEBOOK

Život i društvo

Mlade košarkašice iz Varaždina osvojile su broncu u Splitu na sportskim igrama mladih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Splitu se održava državna završnica 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih, a od 11. do 13. kolovoza održana je velika završnica Kinder turnira u košarci, gdje su snage odmjerili najbolji košarkaši i košarkašice iz cijele Hrvatske u različitim kategorijama.

U iznimno jakoj konkurenciji, 30 najboljih ekipa sezone u 3 kategorije, borilo se za titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih, a košarkašice „Jedan smjer“ iz Varaždina osvojile su sjajnu brončanu medalju.

Osvajačice zlatnih i srebrnih medalja osigurale su plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16. do 20 kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Svi rezultati:

Djevojčice 2007. godište i mlađe:

1. Babe Sa Prozora (Dubrovnik)

2. ŽKK Šibenik (Šibenik)

3. ŽKK Zadar Plus (Zadar)

3. Jedan Smjer (Varaždin)

Dječaci 2007. godište i mlađi:

1. Medvjedi (Zagreb)

2. Podstrana (Split)

3. Mačkice (Dubrovnik)

3. Vikrasi (Virovitica)

Dječaci 2009. godište i mlađe:

1. Kosturi (Zagreb)

2. Pazinjani (Pazin)

3. Torcida (Split)

3. H.A.J. (Belišće)

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje