Povežite se s nama

Međimurje

Educirali djelatnike Doma u Orehovici kako se nositi sa stresom na poslu i u svakodnevnom životu

Objavljeno:

- dana

SVJETSKI DAN

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s Domom za odrasle osobe Orehovica organizirao je predavanje i radionicu pod nazivom “Očuvanje mentalnog zdravlja na radnome mjestu: stres”.

Predavanje je 10. listopada za zaposlenike Doma održala psihologinja Berta Bacinger Klobučarić. Svjetski dan mentalnog zdravlja utemeljila je 1992. godine Svjetska federacija za mentalno zdravlje s ciljem podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja diljem svijeta i poticanja na ulaganje u sustav podrške mentalnom zdravlju.

Ovogodišnja je tema bila “Mentalno zdravlje na radnome mjestu”, a odnosila se na promicanje mentalne dobrobiti u raznim zanimanjima: poljoprivredi, industriji, zdravstvu, obrazovanju, financijskom sektoru, politici, tehnologiji i šire. Uloga stručnjaka u promicanju mentalnog zdravlja na radnome mjestu odnosi se na informiranje i educiranje radnika i poslodavaca o važnosti skrbi za zdravlje zaposlenika i rano prepoznavanje problema mentalnog zdravlja kod zaposlenika koji su pod povećanim rizikom za javljanje ovakvih zdravstvenih problema s obzirom na uvjete rada.

Ovog puta međimurski Zavod organizirao je radionice za zaposlenike Doma u Orehovici, koji pruža usluge stalnog smještaja za psihički bolesne odrasle osobe. Zadatak ustanove je da suvremenim metodama doprinese humanom zbrinjavanju psihički bolesnih osoba unapređujući kvalitetu njihova života i svakodnevice.
– Specifičnosti u radu ustanove iziskuju puni opseg radnog, ali i osobnog kapaciteta osoblja te nitko nije izuzet od dodira s korisnicima. Stručnjaci Zavoda educirali su djelatnike Doma o strategijama učinkovitog upravljanja stresom na njihovomu radnome mjestu, ali i u životu – izvijestili su iz Zavoda.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje