Povežite se s nama

Međimurje

Putujuća “Vrećica pričalica” stigla u Područnu školu Držimurec-Strelec i oduševila djecu

Objavljeno:

- dana

POTICANJE ČITANJA

OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice ove školske godine uključila se u program poticanja čitanja “Vrećica pričalica”, koji od 2015. godine provode Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec i Bibliobusna služba Međimurske županije.

Program je osmišljen kao podrška roditeljima. Brojna istraživanja pokazala su da su djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi zainteresiranija za okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima i razvijaju predčitačke vještine. U povodu tog projekta predškolu Područne škole Držimurec-Strelec posjetio je Bibliobus. Putujuću “Vrećicu pričalicu”, u kojoj se nalaze slikovnice za djecu i knjige za roditelje i odgojitelje koje govore o odgoju djece, mališanima je donio Davor Šopar. Sve te knjige djeca će moći čitati sa svojim roditeljima, odgojiteljima ili pričalicama, a svoje dojmove i zanimljivosti moći će upisati u knjižicu dojmova koja se nalazi u “Vrećici pričalici”. Zajedno s djecom iz predškole, Bibliobus su dočekali i volonteri naše škole uključeni u grupu “Pričalice”. Riječ je o grupi učenika koji pod vodstvom pedagoginje Erminije Bektešević odlaze u Područnu školu Držimurec-Strelec i pričaju priče djeci na hrvatskom i rumunjsko-bajaškom jeziku. Predškolci su s veseljem dočekali “Pričalice” koje su im ovog puta ispričale priču o vrlo gladnoj gusjenici. Pozorno su slušali priče, rado su se uključivali u razgovor i rekli da se vesele ponovnom susretu.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje