Povežite se s nama

U fokusu

Energetski će se obnoviti i dograditi osnovne škole u Kučanu i Biškupcu

Objavljeno:

- dana

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković otkrio je danas, 11. ožujka, da je Grad Varaždin u dogovorima oko projektiranja dogradnje dviju varaždinskih gradskih škola – III. OŠ u Biškupcu i VII. OŠ u Donjem Kučanu.

– Na Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijavit ćemo dva projekta dogradnje škola. U fazi smo dogovora projektiranja za III. OŠ Varaždin i VII. OŠ Varaždin, odnosno škola u Biškupcu i Kučanu. U Biškupcu je škola u relativno dobrom stanju, no postoji jedan objekt sa strane kojeg treba praktički srušiti i dograditi učionice. A u Kučanu je također loš onaj srednji dio. Prijavit ćemo te škole kako bismo na neki način zatvorili cjelinu i energetski ih obnovili – naveo je Marković.

sedma osnovna škola varaždin, VII. OŠ Varaždin
VII. OŠ Varaždin
III. OŠ Varaždin

U fokusu

Za prvu fazu brze ceste 25 milijuna eura, a gradit će se još dvije trake istočne obilaznice Varaždina i turbo rotor u Gojancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je u Varaždinskoj županiji župan Anđelko Stričak održao radni sastanak s članom uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem i njegovim suradnicima.

– U razdoblju od 2021. do 2027. godine samo preko Hrvatskih cesta slit će se na područje Varaždinske županije investicije u vrijednosti od oko 100 milijuna eura. Ovo je najveći takav investicijski cikus u našoj županiji ikad – rekao je župan Stričak.

Dodao je da je rotora Motičnjak završen, u Knegincu se završava, a za nekoliko mjeseci počet će gradnja rotora u Bednji. Stričak je rekao još da je u pripremi natječaj za izgradnju rotora u Hrašćici, a potom i u Gojancu.

Dva najzanimljivija projekta za građane Varaždinske županije posljednjih godina su prva faza brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina, u dužini od 7 kilometara, te izgradnja druge trake istočne varaždinske obilaznice (od rotora kod Bauhausa do rotora kod Arene Varaždin).

Leverić je napomenuo da će vjerojatno do kraja ove godine biti poznat izvođač za prvu fazu brze ceste od Varaždina do Krapine. Župan je dodao da je usuglašeno da bi bilo najbolje da ona ide preko Lepoglave, Bednje, Krapine pa do Đurmanca.

– Očekujemo da će prva faza stajati oko 25 milijuna eura bez PDV-a. Nekoliko ponuda izvođača je stiglo, otvorenu su i sada su na stručnim službama. Nekakav rok za prvu fazu bi bio 18 mjeseci. Druga faza brze ceste stajala bi između 14 i 17 milijuna eura. Drugi važan projekt je istočna obilaznica Varaždin, gdje su sada ogromne gužve u ključna vremena. Ide novi nadvožnjak s dvije trake skoro istih gabarita kao što je postojeći. Imat će i staze za pješake i bicikliste. Istočna obilaznica je u fazi projektne dokumentacije – rekao je Leverić te dodao da ne može definirati točne rokove završetka ova dva važna projekta.

Do kraja godine, kako je pojasnio Leverić, trebao bi biti raspisan natječaj za rotor u Gojancu. Taj rotor bi trebao biti prvi turbo rotor u Varaždinskoj županiji, rekao je, i drugi u Hrvatskoj. Njegova cijena bit će nešto manje od milijun eura. Drugi rotor bit će onaj prema Hrašćici. 

Na sastanku su bili i svi gradonačelnici i načelnici na čijem području se grade i uređuju ceste.

Nastavite čitati

U fokusu

Preminuo je Stanislav Brzuhalski, vlasnik i osnivač Međimurke BS

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 69. godini preminuo je jedan od najistaknutijih međimurskih gospodarstvenika Stanislav Brzuhalski.

Riječ je o čovjeku neizmjerne energije, omiljenom u svakom društvu, čija trgovačka kuća Međimurka BS, koju je osnovao 1993. godine, obilježava svoju 30. obljetnicu.

Međimurka BS trgovačka je kuća koja je s radom započela prije 30 godina te je poslovanje započela u Čakovcu 1993. godine. Na samom početku poslovanja, 1993. godine, prostirala se na 200-tinjak kvadrata poslovnog prostora i zapošljavala osmero radnika. Iz godine u godinu Međimurka BS postajala je sve veća i ponudom raznovrsnija pa je tako širila područje poslovanja.

Nakon Čakovca, otvoreni su poslovni prostori u Varaždinu, a u nastavku rada otvoreni su i centri u Ludbregu te Prelogu. Od 200-tinjak kvadrata na samom početku ove 30-godišnje uspješne poslovne priče, Međimurka BS danas se prostire na više od 6000 kvadrata. Novo izdanje donijelo je i nova radna mjesta, pa od početnih osam, Međimurka BS u ovom trenutku zapošljava 100-tinjak radnika, koji svojom stručnošću iz dana u dan grade Međimurku kao centar povjerenja i zadovoljstva kupaca uz slogan „Međimurka BS – sve na jednome mjestu!“ 

Međimurka u ponudi ima više desetaka tisuća artikala, a sama ponuda je iz dana u dan sve veća, čime je ostvarena velika konkurentnost i ostalim trgovačkim lancima. Što se tiče konkurentnosti, važno je spomenuti da Međimurka BS 95 posto robe dobavlja direktno od proizvođača i time jamči niže cijene, a u isto vrijeme dobru kvalitetu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje