Povežite se s nama

Život i društvo

Evo gdje se diljem Varaždinske županije skuplja pomoć za pogođene potresom

Objavljeno:

- dana

Iz svih dijelova Varaždinske županije javljaju nam se ljudi, gradovi i udruge koji organiziraju prikupljanje pomoći za potresom pogođeni dio Hrvatske.

Donsimo popis lokacija koje su nam svježe javljene. Napominjemo da smo neke lokacije objavili već tijekom utorka – Vidovec, Crveni križ Varaždin, Maruševec…

>> FOTO Kad je najteže, Varaždinci pomažu: nezapamćene kolone kod Arene, prikupljaju se potrepštine

Općina Trnovec Bartolovečki

U organizaciji Općine Trnovec Bartolovečki, u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Općine te svim DVD-ovima, u srijedu se organizira prikupljanje pomoći za Petrinju i stradala područja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Pomoć će se prikupljati u društvenim domovima u Zamlaci, Šemovcu, Štefancu i Bartolovcu te u Vatrogasnom domu u Trnovcu u vremenu od 10 do 16 sati.

Prema uputama Crvenog križa prikupljaju se prvenstveno prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine (biljno ulje, šećer, juha u vrećici, mesna konzerva, riblja konzerva, marmelada, sitna kuhinjska sol, tjestenina, riža, brašno, sapun toaletni, šampon za kosu, gel za tuširanje, pasta za zube, četkica za zube, vlažne maramice, jednokratni higijenski ulošci, vlažni toaletni papir, vlažne maramice za djecu, baby šampon, dječja krema i dječje pelene).

Kao i puno puta do sada mještani Općine Trnovec Bartolovečki pokazuju veliko srce i pružaju pomoć stradalima u razornom potresu.

Rukometni klubovi

Humanitarna akcija klubova 2. HRL Trnovca, Ivanca, Ludbrega i Novog Marofa za pomoć stradalima od potresa.

Ivanec

Svi građani grada Ivanca, sve civilne i sportske udruge i poduzeća pozvana su da se 30. prosinca odazovu prikupljanju donacija, kao inicijalne pomoći Petrinji i ostalim mjestima koja su danas razorena u strašnom potresu.

Svi koji žele pomoći pozvani su da isključivo prehrambene artikle i higijensku robu, uključujući i osobnu zaštitnu opremu (odjeća i deke se ne prikupljaju) donesu do bijelog kombija koji će biti parkiran na parkiralištu ispred Poslovnice FINA-e, i to u vremenu od 9 do 12 sati.

Tu će biti volonteri koji će prikupljati donacije i evidentirati sve prikupljeno.

U 12 sati kombi će s volonterima krenuti prema Petrinji, odnosno prema lokaciji koja će biti dogovorena s Crvenim križem.

Poticaj za ovu akciju dala je Udruga za šport i rekreaciju Stažnjevec, pridružile su joj sve sportske i druge udruge koje djeluju na području grada, a akcija se provodi u dogovoru u koordinaciji s Gradom Ivancem, gradskim Stožerom civilne zaštite i Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec.

Sve dodatne informacije dostupne su na tel. 099 684 35 04 (Nikola Sedlar).

Ludbreg

U Gradskoj sportskoj dvorani u Ludbregu danas, 30. prosinca, od 8 do 14 sati prikupljat će se pomoć koja će se distribuirati u potresom pogođena područja.

– Ludbrežanke i Ludbrežani, zahvaljujem vam na brojnim pozivima, ponovno se dokazuje da je naš kraj uvijek spreman pomoći. U kontaktu smo s našim gradskim Crvenim križom koji je pak na liniji s onima u Petrinji, Sisku, Glini i drugim najteže pogođenim mjestima. Hrvatski Crveni križ izdao je upute za pomoć. Otvorit ćemo Gradsku sportsku dvoranu u Ludbregu gdje će se prikupljati pomoć prema izdanim uputama. Dvorana će biti otvorena od 8 do 14 sati i svi koji su u mogućnosti mogu predati potrebne namirnice koje ćemo transportirati i donirati u dogovoru s našim Crvenim križom. Hvala svima! – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodajmo kako su se na raspolaganje stavili i ludbreški vatrogasci, a u pripravnosti je i Gradsko komunalno poduzeće Lukom.

NK Varaždin

U srijedu, 30. prosinca, od 8 do 12 sati u prostorijama na stadionu Nogometnog kluba Varaždin u Zagrebačkoj ulici prikupljat će se donacije građana za pomoć građanima Petrinje. Prikupljat će se hrana i higijenske potrepštine, kao i ostalo što bi moglo pomoći građanima Petrinje. Informacije vezano uz ovu humanitarnu akciju mogu se dobiti i na broj mobitela 091 735 91 17. Kamion s pomoći za Petrinju krenut će u 14 sati.

Vinica

– Međutim, sve Vas molimo da se sve vrste pomoći (donacija materijalne i novčane pomoći kao i volonterski rad) isključivo prikupljaju i organiziraju u koordiniranoj akciji sa Crvenim križem. Vjerujemo također da će biti otvoren poseban račun za pomoć na koji svatko moći uplatiti novčani prilog, a što se ostalog tiče na vrijeme ćete biti obaviješteni. Molimo sve one koji su se javili da ne pokreću nikakve zasebne akcije pogotovo ne odlaska na spomenuta područja. Naši vatrogasci i viničke udruge biti će uključeni u akciju prikupljanja pomoći koja je specificirana od strane Crvenog križa – izjavili su načelnik Stožera civilne zaštite Miroslav Kelemenić i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Mole se svi mještani koji su voljni pomoći donacijom potrebnih namirnica za Petrinju i okolna mjesta, a sve prema uputama Crvenog kriza i Stožera civilne zaštite da tu učine danas, 30. 12.2020.g, u vremenu od 09:00 do 12:00 te od 15:00 do 17:00 sati
na sljedećim punktovima:

  1. Vatrogasni dom Gornje Ladanje
  2. Vatrogasni dom Vinica
  3. Zgrada Općine Vinica
  4. Vatrogasni dom Donje Vratno

Život i društvo

FOTO Članovi HNS-a u Varaždinu tradicionalno cvijećem darivali žene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera, članice i članovi HNS-a u Varaždinskoj županiji darovali su svoje sugrađanke čestitavši im tako Dan žena. Tradicionalno je to učinjeno malim znakom pažnje – cvijećem.

HNS-ovke i HNS-ovci ovoga vikenda, uoči Dana žena, jaglace poklanjaju ženama u gradovima i općinama Varaždinske županije u kojima djeluju podružnice stranke.

U Varaždinu su se članicama i članovima Gradske organizacije HNS-a te članicama Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije pridružili zamjenik predsjednika HNS-a i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj te v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Uz podjelu jaglaca ženama, Krunoslav Lukačić je istaknuo da tim činom članice i članovi Hrvatske narodne stranke javnosti skreću pozornost na nezamjenjivu ulogu žena u društvu, od doma i posla do sudjelovanja u životu zajednice.

– Žene često upozoravaju na ravnopravnost, a mi nastojimo da Varaždinska županija ide u tom smjeru. Trebala bi biti županija ravnopravnosti i dijaloga, a ne jednostranog mišljenja. Mi nastojimo da ravnopravnost žena ne bude samo deklarativna, već i stvarna. Jedan od primjera je razlika u plaćama za isti posao na što upozoravamo i upozoravat ćemo. Svi moraju imati jednake šanse – poručio je Lukačić.

Članice Ženske inicijative HNS-a podsjetile su da kroz povijest postoje žene koje su odigrale važnu ulogu te su njihovi uspjesi dio današnjeg identiteta zajednice.

– Kako bi pokazale poštivanje prema ženama i njihovim postignućima, na jedan su dan simbolično preimenovale Franjevački trg u Trg Savke Dabčević Kučar, hrvatske političarke i ekonomistice, predvodnice nacionalno-reformske struje Hrvatskog proljeća, suosnivačice HNS-a, koja je u svom političkom djelovanju dosljedno zastupala suverenost Republike Hrvatske i jačanje demokracije – istaknula je Anita Rep, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Općina Vidovec: evo kako će izgledati planirana dječja igrališta u Nedeljancu i Tužnom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vidovec nastavlja s provođenjem i planiranjem projekata, posebice onih koji se tiču najmlađih.

Načelnik općine Bruno Hranić na svom je Facebook profilu objavio projekciju dječjih igrališta koja će se uređivati u Nedeljancu i Tužnom.

Za uređenje dječjeg igrališta kod Sportsko-društvenog centra u Nedeljancu u tijeku je ishođenje građevinske dozvole, a u Tužnom je dogovorena kupnja zemljišta.

– Vidovec smo realizirali. Što dogovorimo, to realiziramo, i još za to dobijemo novce iz EU-a. Kad znamo kako! – poručio je na svom Facebook profilu načelnik Bruno Hranić.

Evo kako će izgledati planirana dječja igrališta:

Nastavite čitati