Povežite se s nama

Crna kronika

Evo kako je direktorica tvrtke iz Preloga u svoj džep pospremila milijune kuna, a nije platila ni PDV

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 18. kolovoza 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke stare 47-godina zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza ili carine.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 47-godišnjakinja od prosinca 2019. godine do kolovoza 2020. godine, kao direktorica trgovačkog društva sa sjedištem u Prelogu, u više navrata s računa društva podizala novac u banci i na bankomatu te ga neosnovano zadržavala za sebe, čime se nepripadno okoristila na štetu društva za više od 3.800.000 kuna. Osnovano se sumnja da okrivljenica nije prijavila ni obračunala pa ni platila porez na dodanu vrijednost po računima koji su ispostavljeni povezanom društvu za robu i usluge u ukupnoj vrijednosti većoj od 8.300.000 kuna, kao i da je time izbjegla plaćanje PDV-a u iznosu većem od 1.710.000 kuna – objavio je DORH.

Crna kronika

Starija žena na društvenoj mreži vidjela da država vraća novac pa prevarena za 1800 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 71-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je tijekom mjeseca srpnja na jednoj društvenoj mreži vidjela lažnu objavu vezanu uz povrat ukradenog novca kojeg vraća Republika Hrvatska, te je popunila zahtjev za povrat novca koji se nalazio u prilogu objave, sa svojim osobnim podacima.

Nakon što je popunila obrazac, putem telefona kontaktirala ju je ženska osoba koja joj se predstavila kao zaposlenica banke te joj je dala uputu da na svoj mobilni uređaj instalira jednu aplikaciju i da će joj biti vraćen novac, javila je PU varaždinska.

71-godišnjakinja je instalirala aplikaciju, nakon čega je za nekoliko minuta primijetila da joj s računa nedostaje novčani iznos od 1800 eura, te je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Nakon potrage pronađeno vozilo i mrtvo tijelo muškarca u Dravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u ponedjeljak, 15. srpnja u jutarnjim satima zaprimio je dojavu građanina da je kod dravskog nasipa na području „Dravske šume“, jedno vozilo sletjelo u tok rijeke Drave i potonulo.

Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici s ciljem traganja za osobom i vozilom.

Kako doznajemo vozilo je pronađeno kod Šintarije. Nakon izvlačenja vozila, pronađeno je i mrtvo tijelo muške osobe. U tijeku je identifikacija.

– Vozilo je pronađeno i izvučeno na obalu. Utvrđeno je da se radi o osobnom vozilu u kojem je pronađeno tijelo za sad nepoznate muške osobe. Zamjenica županijske državne odvjetnice odredila je očevid na vozilu i naložila obdukciju te je tijelo unesrećenog prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin – javila je PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje