Povežite se s nama

Život i društvo

Festival za pivopije u petak i subotu

Objavljeno:

- dana

BEERFEST

U petak i subotu, 26. i 27. svibnja, u sklopu proslave Dana grada Čakovca, po 4. puta održat će se najveći sjevernohrvatski festival zanatske, craft i vrhunske pive – Beerfest Sjever.

U dva dana predstavit će se čak 11 pivovara iz Hrvatske, Slovenije i Češke, kao i proizvođači hmelja, pivskih namirnica, ali i Udruga pivara Sjever – UPS. Sva događa održat će se u prostorima industrijskog kompleksa Stari Hrast.

– Ugostit ćemo i pivovaru Lobik, ali i zanatsku pivovaru Brečlav čime je festival dobio i međunarodnu notu. Cilj nam je na jednom mjestu okupiti nezavisne pivare, nezavisnu kulturu, odličan rock i ponuditi pomalo alternativniji, urbaniji festival – rekao je u ime organizatora Krešimir Biškup. Na festivalu će se predstaviti dobro znane pivovare – Zmajska, Medvedgrad, Daruvarska, Križevačka i Pulfer, a po prvi puta u Čakovec dolazi i splitski LAB, zagrebački Hublon, pivovara Breclav, Lobik iz Slovenije te domaćin, Međimurski Lepi Dečki. Članovi UPS-a u subotu će kuhati pivo i prezentirati način na koji se piva može spremiti kod kuće.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje