Povežite se s nama

Život i društvo

Festival za pivopije u petak i subotu

Objavljeno:

- dana

BEERFEST

U petak i subotu, 26. i 27. svibnja, u sklopu proslave Dana grada Čakovca, po 4. puta održat će se najveći sjevernohrvatski festival zanatske, craft i vrhunske pive – Beerfest Sjever.

U dva dana predstavit će se čak 11 pivovara iz Hrvatske, Slovenije i Češke, kao i proizvođači hmelja, pivskih namirnica, ali i Udruga pivara Sjever – UPS. Sva događa održat će se u prostorima industrijskog kompleksa Stari Hrast.

– Ugostit ćemo i pivovaru Lobik, ali i zanatsku pivovaru Brečlav čime je festival dobio i međunarodnu notu. Cilj nam je na jednom mjestu okupiti nezavisne pivare, nezavisnu kulturu, odličan rock i ponuditi pomalo alternativniji, urbaniji festival – rekao je u ime organizatora Krešimir Biškup. Na festivalu će se predstaviti dobro znane pivovare – Zmajska, Medvedgrad, Daruvarska, Križevačka i Pulfer, a po prvi puta u Čakovec dolazi i splitski LAB, zagrebački Hublon, pivovara Breclav, Lobik iz Slovenije te domaćin, Međimurski Lepi Dečki. Članovi UPS-a u subotu će kuhati pivo i prezentirati način na koji se piva može spremiti kod kuće.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!