Machiper Oprema

Tvrtka Machiper oprema, mješovito talijansko hrvatsko poduzeće s domaćim sjedištem u poslovnoj zoni Trnovca Bartolovečkog, jedno je od 28 projekata malih i srednjih poduzetnika odabranih za sufinanciranje bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Machiperu je za projekt Proširenje tehhnoloških kapaciteta, sveukupne vrijednosti 11,8 milijuna kuna, osigurano sedam milijuna iz strukturnih fondova, dok će preostala četiri milijuna namaknuti iz vlastitih sredstava. Projekt će potrajati do kolovoza 2016. godine.

– Tehnička oprema koja je obuhvaćena projektom je laserska rezačica, savijačica i linija za plastifikaciju.

Izvoz će se povećati s 8,5 milijuna na čak 24 milijuna kuna

Ovim će se sredstvima znatno povećati produktivnost rada, s dosadašnjih 300 tisuća komada na 550 tisuća – rekao je direktor Goran Grgić. Grgić je ujedno istaknuo da ovom financijskom injekcijom ne samo da je sačuvano 16 radnih mjesta, već se planira ukupno zaposliti 30 radnika.

– Osim toga, izvoz će se povećati s 8,5 milijuna na čak 24 milijuna kuna. Time će se ukupan prihod firme povećati s devet na 25 milijuna kuna. Vjerujem da o tvrtki dovoljno govori ime glavnoga kupca, Diebold, čiji je godišnji prihod oko tri milijarde dolara. Princip rada ostaje isti – radije ćemo žrtvovati cijenu, nego kvalitetu – zaključio je Grgić.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara