Povežite se s nama

Međimurje

Projekti FlashMOVE i BeACTIVE u Čakovcu rasplesali staro i mlado!

Objavljeno:

- dana

Obilježavanje Europskog tjedna sporta (23. – 30. rujna) i Svjetskog dana srca (29. rujna) održano je u petak, 28. rujna, na Trgu Republike u Čakovcu.

Na konferenciji za novinare o događaju su govorili prim. Marina Payerl-Pal, dr. med., ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Darko Radanović, mag. inf, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti i voditelj Informacijskog centra Europe Direct Čakovec, te Renata Kutnjak Kiš, dr. med, voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo u Zavodu.

BeACTIVE

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije pozvao je zainteresirane da se pridruže “BeACTIVE satu tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom” i FlashMOVE plesnom događaju. Na programu je bio i razgovor s uspješnim sportašima.

Na programu su bili razgovori s uspješnim sportašima iz Međimurja, sportske aktivnosti učenika, nordijsko hodanje i pješačenje kroz Perivoj Zrinskih

Gimnastičar i olimpijac Filip Ude, nogometaš Borna Lesjak i rukometašica Anja Žvorc svojim primjerom pokazali su kako uspješno spojiti sport i obrazovanje, nakon čega su održane vježbe zagrijavanja.

Zatim su organizirane sportske aktivnosti učenika, nordijsko hodanje i pješačenje kroz Perivoj Zrinskih (za odrasle osobe). Istovremeno su volonteri srednjih škola prolaznicima dijelili edukativne letke o Svjetskom danu srca.

Bolesti srca i krvnih žila i danas se nalaze na prvome mjestu po smrtnosti u svijetu te svake godine prerano odnose živote 17,5 milijuna ljudi

Točno u podne započeo je FlashMOVE – ples svih sudionika predvođen Plesnom skupinom „Vivona“ iz Čakovca, pri čemu je sudjelovalo 600-tinjak osoba. Izvučene su i nagrade u okviru kampanje “Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju”. Prvu nagradu, bicikl, osvojila je Mirjana Tišler iz Kotoribe.

Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti, koja je ove godine održana četvrti put. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „BeACTIVE“, a namijenjena je svima, bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu spremu. Djeca i mladi su skupina kojoj zbog visokog udjela nedovoljno aktivnih osoba treba posvetiti posebnu pažnju.

Želja organizatora bila je da se svi zajedno dobro zabave i uživaju u aktivnostima na otvorenom. Središnji događaj bio je upravo ples na zajedničku koreografiju koju je osmislila Karmen Kovačević Jambor, trenerica Plesnog studija „Vivona“, a koju su učenici sedmih i osmih razreda osnovnih te prvih i drugih razreda srednjih škola uvježbavali od početka školske godine.

Svjetski dan srca

Bolesti srca i krvnih žila i danas se nalaze na prvome mjestu po smrtnosti u svijetu te svake godine prerano odnose živote 17,5 milijuna ljudi. Hrvatska je također suočena s velikim brojem oboljelih i umrlih od srčano-žilnih bolesti. S ciljem informiranja javnosti širom svijeta, Svjetska kardiološka federacija utemeljila je obilježavanje Svjetskog dana srca prije 18 godina. Ovogodišnji Dan održava se uz slogan “Moje srce, Tvoje srce”.

Organizatori događaja bili su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Informacijski centar Europe Direct Čakovec, Školski preventivni programi osnovnih i srednjih škola, Stručni aktiv profesora tjelesne i zdravstvene kulture, Zajednica sportskih udruga Čakovca i Plesni studio „Vivona“. Pokrovitelji manifestacije su bili Međimurska županija i Grad Čakovec.

Međimurje

Rotary klub Prelog ove subote organizira tradicionalnu Kestenijadu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 30. listopada, Rotary club Prelog poziva na tradicionalnu Kestenijadu.

– Drage prijateljice i prijatelji Rotarijanci i svi prijatelji Rotary-a, pozivamo vas da svojim dolaskom podržite akciju „Kestenijada 2021.“, koju Rotary club Prelog tradicionalno organizira svake godine. Članovi kluba pripremati će slasne, pečene kestene u originalnoj, rotarijanskoj pečenjari te osigurati ugodno prijateljsko druženje i pravi jesenski ugođaj te pritom nastojati skupiti sredstva za klupske humanitarne projekte – poručuju.

Kestenijada Rotary cluba Prelog će se održati u subotu, 30. listopada, od 9 do 13 sati, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Uz predstavnike prijateljskih klubova, organizatori najavljuju i zanimljivo glazbeno iznenađenje.

Nastavite čitati

Međimurje

Kandidature za župana Međimurske županije podnose se do 11. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je da će se prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana Međimurske županije održati u nedjelju, 28. studenoga 2021.

Obrasci za postupak kandidiranja na prijevremenim izborima mogu se, počevši od 29. listopada, preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

Prijedlozi kandidatura na prijevremenim izborima moraju prispjeti Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije najkasnije u roku od 14 dana od dana stupanja na
snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 11. studenoga, do 24:00 sata.

Županijsko izborno povjerenstvo Međimurske županije sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Međimurske županije objaviti zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura i to u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 13. studenoga 2021. do 24:00 sata.

Sve obavijesti vezane uz provedbu prijevremenih izbora mogu se dobiti u Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije sa sjedištem u Čakovcu.

Dosad je svoju kandidaturu za župana istakao samo Darko Zver, poduzetnik i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca, iz Fokusa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje