Povežite se s nama

Međimurje

FOTO 18 škola na Smotri građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema

Objavljeno:

- dana

Smotra građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema – deveta županijska i sedma međužupanijska, za Međimursku i Varaždinsku županiju prvi put je održana online.

Na Smotri se predstavilo 18 škola, osnovnih i srednjih, a učenici su uz vodstvo mentora istražili 18 problema u lokalnoj zajednici.

Ove su godine odradili višestruk posao jer su brojne materijale nakon fizičkog oblika izrade trebali pretvoriti u digitalne. Izlaganja učenika trebalo je pretvoriti u videozapis te sve to online obraniti pred članovima Povjerenstva u sastavu: Darinka Kiš – Novak, Aleksandra Ličanin, Nataša Hajdinjak, Katarina Škvorc, Sandra Vlahek, Zvonka Rakuša, Romina Levačić, Aleksandra Oreški i Melita Jambrović.

Čitav događaj odvijao se na platformi Zoom, a svoju tradiciju otvaranja Smotre nastavio je župan Matija Posavec koji je svojim riječima dao dodatni vjetar u leđa natjecateljima.

Skladan tim triju škola III. OŠ Čakovec, Gospodarske škole Čakovec i Srednje škole Čakovec oduševio je online programom otvaranja Smotre. Himnu „Lijepa naša domovino“ i pjesmu „Sing a Song for the Peace“ izveli su učenici III. OŠ Čakovec. Pjesmu „Vuprem oči“ otpjevala je učenica Gospodarske škole Čakovec, dok su učenici Srednje škole Čakovec raspjevali sudionike pjesmom „I love you baby“.

Voditeljice Županijskog stručnog vijeća za Građanski odgoj i obrazovanje i druge međupredmetne teme Zdenka Novak (III. OŠ Čakovec) i Monika Perčić (Gospodarska škola Čakovec) bile su zadužene za organizaciju Smotre.

Uz podršku ravnateljice Nataše Hajdinjak i ravnatelja Renata Vinka, organizacija je prošla u najboljem redu, a tradiciju domaćina Smotre nastavila je Srednja škola Čakovec, koja je Smotri otvorila svoja vrata prije deset godina.

Domaćinstvo je koordinirala profesorica Katarina Škvorc uz podršku ravnateljice Gordane Ramušćak. Učenici i mentori uključivali su se iz svojih škola, a Povjerenstvo iz Srednje škole Čakovec.

Smotru su svojim prisustvom podržali i viši savjetnici iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Nevenka Lončarić – Jelačić i Tomislav Ogrinšak koji godinama ističu da škole Međimurske županije imaju veliki broj kvalitetnih projekata koji čine jednu trećinu državne smotre Projekt građanin.

Foto i video

FOTO Ritmom do slobode: u srcima posjetitelja nakon Forestlanda dobar osjećaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Julien Duval/Forestland

Završio je festival Forestland, prvo #nolimits događanje te vrste na sjeveru Hrvatske.

Okupio je nekoliko tisuća ljubitelja elektronske glazbe koji su uz primalne ritmove do ranih jutarnjih sati uživali u slobodi zabave. U večeri i noći sa subote na nedjelju muzičke strasti obožavatelja razgalili su Senidah, Mark Sixma, Corti Organ, E-Base, Yakka, Pintha, Kraundler…

Kakvu su atmosferu stvorili izvođači i organizatori proteklog vikenda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!