Povežite se s nama

Međimurje

FOTO 18 škola na Smotri građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema

Objavljeno:

- dana

Smotra građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema – deveta županijska i sedma međužupanijska, za Međimursku i Varaždinsku županiju prvi put je održana online.

Na Smotri se predstavilo 18 škola, osnovnih i srednjih, a učenici su uz vodstvo mentora istražili 18 problema u lokalnoj zajednici.

Ove su godine odradili višestruk posao jer su brojne materijale nakon fizičkog oblika izrade trebali pretvoriti u digitalne. Izlaganja učenika trebalo je pretvoriti u videozapis te sve to online obraniti pred članovima Povjerenstva u sastavu: Darinka Kiš – Novak, Aleksandra Ličanin, Nataša Hajdinjak, Katarina Škvorc, Sandra Vlahek, Zvonka Rakuša, Romina Levačić, Aleksandra Oreški i Melita Jambrović.

Čitav događaj odvijao se na platformi Zoom, a svoju tradiciju otvaranja Smotre nastavio je župan Matija Posavec koji je svojim riječima dao dodatni vjetar u leđa natjecateljima.

Skladan tim triju škola III. OŠ Čakovec, Gospodarske škole Čakovec i Srednje škole Čakovec oduševio je online programom otvaranja Smotre. Himnu „Lijepa naša domovino“ i pjesmu „Sing a Song for the Peace“ izveli su učenici III. OŠ Čakovec. Pjesmu „Vuprem oči“ otpjevala je učenica Gospodarske škole Čakovec, dok su učenici Srednje škole Čakovec raspjevali sudionike pjesmom „I love you baby“.

Voditeljice Županijskog stručnog vijeća za Građanski odgoj i obrazovanje i druge međupredmetne teme Zdenka Novak (III. OŠ Čakovec) i Monika Perčić (Gospodarska škola Čakovec) bile su zadužene za organizaciju Smotre.

Uz podršku ravnateljice Nataše Hajdinjak i ravnatelja Renata Vinka, organizacija je prošla u najboljem redu, a tradiciju domaćina Smotre nastavila je Srednja škola Čakovec, koja je Smotri otvorila svoja vrata prije deset godina.

Domaćinstvo je koordinirala profesorica Katarina Škvorc uz podršku ravnateljice Gordane Ramušćak. Učenici i mentori uključivali su se iz svojih škola, a Povjerenstvo iz Srednje škole Čakovec.

Smotru su svojim prisustvom podržali i viši savjetnici iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Nevenka Lončarić – Jelačić i Tomislav Ogrinšak koji godinama ističu da škole Međimurske županije imaju veliki broj kvalitetnih projekata koji čine jednu trećinu državne smotre Projekt građanin.

Međimurje

U Međimurju 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 282 uzorka, od čega je evidentirano 66 pozitivnih nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,4 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 9. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 96 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 536.

Tijekom jučerašnjem dana brzim antigenskim testovima testirano je 246 osoba, od čega je SARS-CoV-2 virus dokazan kod jedne osobe.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 55.649 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata primljena su 4 pacijenta, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, stare 82 i 80 godina.

Tijekom ovoga tjedna u Međimurskoj županiji ukupno su cijepljene 6474 osobe (5101 prva doza i 1373 druge doze) na svim punktovima i zdravstvenim ustanovama.

Tijekom subote cijepljeno je 2050 osoba na 3 punkta. U Nedelišću je cijepljeno 964 osoba, u Murskom Središću 544 osoba, a u Prelogu 542 osobe.

Ukupno je s današnjim danom utrošeno 32.285 doza. Barem jednom dozom cijepljeno je 26.045 osoba, što je 29 posto stanovništva Međimurja starijeg od 16 godina.

Dodajmo da se u ponedjeljak u školske klupe vraćaju svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati