Povežite se s nama

Međimurje

U Goričanu će se graditi novi proizvodni pogon

Objavljeno:

- dana

Načelnik općine Goričan Emanuel Sinković i direktor tvrtke Real Primo Homes d.o.o. Valter Kiš potpisali su ugovor o kupoprodaji zemljišta u industrijskoj zoni Istok Goričan, a temeljem javnog natječaja.

Tvrtka Real Primo Homes d.o.o. kupila je od 7711 m2, zemljišta tržišne vrijednosti 30.535,56 eura. Sukladno Odluci načelnika o dodjeli potpora male vrijednosti za mjere poticanja razvoja gospodarstva na području Općine Goričan, odabranom gospodarskom subjektu dodjeljuje se potpora u vidu umanjenja kupoprodajne cijene zemljišta za 85 %.

Ova tvrtka u partnerstvu s tvrtkom Habitat Project d.o.o. i partnerom ICF-Ingenieries SAS iz Francuske, prema idejnom projektu izgradit će halu i proizvodni pogon za proizvodnju termoplastičnog izolacijskog materijala i izolacijske oplate za građevinarstvo te se će otvoriti više od 10-ak novih radnih mjesta. Procijenjena vrijednost investicije je oko 2 milijuna eura zajedno s halom i proizvodnim pogonom.

Real Primo Homes d.o.o. osnovala je tvrtka Habitat Project d.o.o. koja prateći razvoj moderne građevine, novih materijala i tehnologija, investira u proizvodnju termoplastičnog izolacijskog materijala i izolacijske oplate za građevinarstvo.

-Iznimno mi je drago što je Goričan je postao poželjno mjesto za investitore, ovo je kruna svega što radimo i bitan trenutak za Goričan i Međimurje koji će u konačnici donijeti otvaranje novih kvalitetnih i dobro plaćenih radnih mjesta – istaknuo je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

Raduje je činjenica što investitor prema poslovnom planu planira nakon završetka izgradnje proizvodnog kompleksa i početaka proizvodnje na području Općine Goričan izgraditi i stambene kuće za mlade obitelji. Kuće će biti rađene s materijalima koji će se proizvoditi u pogonu i koje proizvode njihovi partneri.

Međimurje

Grad Mursko Središće kupio kuću kraj crkve, a uredit će se rođendaonica i poslovni prostori

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće u pravilu u centru grada kad se pokaže prilika kupuje zemljište i nekretnine, jer tako može najkvalitetnije upravljati s prostorom koji se nalazi u centru grada.

Tako je nedavno otkupljena kuća kraj crkve gdje su kroz cijelu mjesnu povijest bile trgovine mješovitom robom, cipelama…

Kuća je kupljena na temelju procjene sudskog vještaka za iznos 43.200 eura, a obzirom da objekt nije za rušenje, već se neko vrijeme razmišljalo o namjeni tog prostora. Obzirom što u gradu nema organizirani prostor u kojem najmlađi mogu proslaviti rođendane ili slične događaje gradonačelnik Dražen Srpak će na iduću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog da se u donjem dijelu objekta uredi rođendaonica spojena s dvorištem u kojem bi bilo smješteno dječje igralište, a uz to dvorište je u potpunosti ograđeno te će tako djeca biti potpuno sigurna.

U gornjem dijelu objekta pak će se urediti tri poslovna prostora/ureda, a plan je da se i rođendaonica i ti uredi daju u najam.

Zgradu treba obnoviti i samom obnovom privesti je željenoj svrsi za što će se pokušati naći sredstva putem EU fondova ili pak državnog proračuna, a sam centar grada dobit će još jedan novi sadržaj te u potpunosti obnovljenu zgradu.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine uz bogati program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine.

U nastavku donisimo cijeli program, a svi su pozvani da se pridruže:

30.05.2024.

7:00 – 13:00 OPĆINSKI RIBIČKI KUP – RIBNJAK NOVAKOVEC (organizator Srd Ostriž Novakovec)
10:00 TIJELOVSKA MISA S PROCESIJOM – PODTUREN
16:00 SVEČANA SJEDNICA OV OPĆINE PODTUREN – DOM PODTUREN

31.05.2024.

18:00 PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE (ALI I ONE KOJI SE TAKO OSJEĆAJU) – MAĐIONIČAR Magic Leon – DRUŠTVENI DOM PODTUREN (BESPLATAN ULAZ)

01.06.2024.

12:00 – 17:00 – 1. TURENSKI KOTLIĆ – (NOGOMETNO IGRALIŠTE PODTUREN – organizacija NK PODTUREN), PRIJAVE MJEŠTANA – UDRUGA na sljedećem linku: https://forms.gle/ozc8XXL3H2LRJ4fr8 (ZABAVA UZ GRUPU ATOMI)

OD 14:00 – SPORTSKE IGRE I DRUŽENJE UDRUGA i MJEŠTANA – organizacija UDRUGA UMIROVLJENIKA

02.06.2024.
OD 15:00 – KU(KU)RUZIJADA (tradicija kukuruza kroz kulinarsko natjecanje) – DRUŠTVENI DOM SIVICA (organizacija Udruga žena Sivica)

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje