Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Antonia Ružić i Filip Ude najbolji su čakovečki sportaši u 2021. godini

Objavljeno:

- dana

Tenisačica Antonia Ružić, članica Teniskog kluba „Franjo Punčec“ i gimnastičar Filip Ude, član Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ najbolji su sportaši grada Čakovca za 2021. godinu. Priznanja i nagrade uručeni su im na svečanosti proglašenja najboljih sportašica i sportaša koja je održana u Centru za kulturu u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca.

Ružić se može pohvaliti osvojenim 1. mjestom na EP za juniorke do 18 godina i 2. mjestom ekipno. Također, lani je osvojila međunarodne turnire u Hamburgu, Lagosu i Waltersdorfu, a ti su joj rezultati donijeli plasman na 322. poziciju na WTA listi i mjesto u seniorskoj reprezentaciji. U istoj kategoriji nominirane su još bile i Ana Dobša (AK Međimurje), Sindy Bubek (PLK Pozoj), Gabrijela Gudelj (ŽRK Zrinski) te Aida Trstenjak (KK Globus).

Filip Ude je titulu najboljeg čakovečkog sportaša ponio čak 18. godinu zaredom. Lani je gimnastički reprezentativac bio 7. na SP-u na konju s hvataljkama, 3. na nastupima Svjetskoga kupa u Mersini i Kopru, a osvojio je i 1. mjesto na Cro Gym ligi. U konkurenciji su još bili Filip Kolar (BK Čakovec), Luka Požega (KK Željezničar), Krešimir Štrukelj (SK „Katarina Zrinski”), Sven Todorović (AK Međimurje) i Borna Vadlja BK (Međimurje).

Najbolja ženska ekipa je sastav Ženskog rukometnog kluba Zrinski, dok je u muškoj konkurenciji najboljom proglašena momčad Kuglačkog kluba Željezničar. U kategoriji najboljeg para, štafete ili posade u 2021. godini, nagrađeni su Luka Grubić i Borna Vadlja iz Badmintonskog kluba Međimurje, koji se mogu pohvaliti srebrnom medaljom s državnog prvenstva.

I ove su godine dodijeljena priznanja „Anto Dragić“ perspektivnim sportašima u 2021. godini. To su: Petar Slukić (KK Globus), Tino Panić (KK Globus), Matej Bračko (GPK Međimurje), Vida Kolarić (ČPK), Nino Blažić (AK Međimurje), Ivan Grubić (BK Međimurje), Lukas Ladić (TK „Franjo Punčec“), Juraj Horvat (TK „Franjo Punčec“), Dora Car (ŽRK Zrinski), Nina Siročić (ŽRK Zrinski), Luka Ude Tkalčec (MRK Čakovec) i Simon Varošanec (MRK Čakovec).

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca uzor je ostatku države, između ostalog i po uspješnom provođenju sportskih kampova za učenike tijekom školskih praznika, pa su tako i na ovom proglašenju nagrađeni prošlogodišnji polaznici ljetnih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Dodijeljeno je pritom 18 medalja –  četiri zlatne, osam srebrnih i šest brončanih. Odličja su primili: Marija Režek, Petar Režek, Borna Brez, Alex Žganec, Jakov Jakopec, Petar Naglić, Juraj Kolarić, Franka Kolarić, Borna Vidović, Hana Slokan, Matija Strbad, Marko Strbad, Elena Barić, Helena Treska, Kimi Fras, Eva Blažeka, Vilim Pintarić i Ilija Pintarić.

Priznanja su primili i mladi sportaši Vito Horvat iz MRK Čakovec za nastup u juniorskoj reprezentaciji rukometa na pijesku i kadetskoj U-17 rukometnoj reprezentaciji. Zatim, Sven Strahija iz KK Globus kao drugoplasirani na Svjetskoj ligi u Veneciji za kadete i osvojeno 9. mjesto na rang listi Svjetske karate federacije te Luna Sakač, članica Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ za 1. mjesto na Juniorskom PH u preskoku. Dodijeljeno je i posebno priznanje koje je pripalo Zvonimiru Jembrihu, članu Planinarskog kluba Extrem, za uspon na Kilimanjaro.

Klubovima koji su proslavili svoje obljetnice također su pripala posebna priznanja pa je tako za 10 godina djelovanja nagrađen Plivački klub Vitae, za 20 godina rada STK MSTC Čakovec, za 60 godina djelovanja Nogometni klub Sloboda Mihovljan i za 90 godina rada Nogometnog kluba Sloga Čakovec.

Nagrade i priznanja najboljima dijelili su predsjednik Zajednice Bojan Ružić, direktor Ureda za programe lokalnog sporta pri Hrvatskom olimpijskom odboru Hrvoje Balen, dopredsjednik Zajednice Anđelko Crnčec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini kojoj je ujedno pripala završna riječ na svečanosti u Centru za kulturu.

– Razdoblje ograničavanja treniranja i natjecanja sigurno je ostavilo traga i u broju onih koji treniraju te u kontinuitetu natjecanja i rezultata. No, poznavajući naše sportaše, vrlo brzo sport će se vratiti na stare staze te ćemo se zajedno radovati uspjesima naših klubova i pojedinaca. Na taj način dat ćemo najbolji mogući doprinos razvoju i promociji sporta u godini kada Međimurje nosi titulu Europske regije sporta. To je priznanje i titula zaslužena i zahvaljujući čakovečkim sportašima i klubovima – poručila je gradonačelnica Cividini čestitavši pritom svim dobitnicima priznanja.

– Na uspjesima čestitam i svima nominiranima jer Čakovec ima mnogo odličnih sportaša i klubova te u takvoj konkurenciji nije lako biti najbolji. Svim čakovečkim sportašicama i sportašima te djelatnicima u sportu želim puno odličnih rezultata, srušenih rekorda te osvojenih medalja i pehara – zaključila je gradonačelnica.

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje