Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO “Antunovo v Marofu” u tri dana pohodilo više od 10 tisuća posjetitelja!

Objavljeno:

- dana

PUN POGODAK

Koncert Opće opasnosti, već tradicionalna utrka “Štiklom po gradu”, 16. Folklorni festival te koncert Tamburaškog sastava Terca samo su neki od programa “Antunova v Marofu” koji su u subotu i nedjelju na ulice Novog Marofa izvukli više tisuća mještana i posjetitelja iz okolice Novog Marofa.

Uz to, tijekom dva dana vikenda održano je gotovo 30-ak programa. Bilo je ponešto za svakoga.

Za najmlađe je u subotu održana likovna radionica za djecu zatim školski pokusi na zabavan način, DND – Dramionica te dječje ljetno kino kao dio Dječjeg kutka.
 

Za odrasle je u jutarnjim satima organiziran obrtnički kotlić, natjecanje u pripremi gulaša, što je ujedno bila prilika za predstavljanje proizvoda i usluga obrtnika s područja Novog Marofa. Gurmani su došli na svoje i kod degustacije jela i pića u organizaciji LD Vepar te Udruge Pinta.

Nije nedostajalo ni sportskih sadržaja, od prezentacije paraglidinga do streličarstva. U poslijepodnevnim satima održan je i Kup DVD-a Remetinec u vatrogasnom natjecanju za djecu.

Održana je i tradicionalna utrka “Štiklom po gradu”, jedinstvena utrka na ovim prostorima koja traži fizičku spremnost, ali i umijeće trčanja u štiklama.
 

Vrhunac večeri bio je koncert Opće opasnosti koji je na prostoru glavne pozornice ispred Doma zdravlja okupio više tisuća posjetitelja.

Voditeljica Turističke zajednica grada Novog Marofa Renata Horvatić naglasila je da su izuzetno zadovoljni i odazivom brojnih posjetitelja, ali i vremenom koje je ove godine zaista poslužilo organizatore tako da nije bilo pomicanja ili otkazivanja programa.

– Svi programi su održani, a posebno moramo istaknuti programe za najmlađe koji su privukli velike broj naših najmlađih sugrađana. Održana je i utrka “Štiklom po gradu” koja je zbog svoje posebnosti postala zaštitni dio manifestacije. Također, moram istaknuti odličnu posjećenost koncerta grupe Opća opasnost. Popularni rokeri privukli su u Marof ne samo brojne Novomarofčane, nego i posjetitelje iz županije, ali i ovog dijela Hrvatske – rekla je Hovatić.

 

U nedjelju je pažnju posjetitelja privukla prezentacija oldtimer vozila u prijepodnevnim satima te 16. Folklorni festival u organizaciji KUD-a Novi Marof. Nastupila su kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Slovenije.

Ni tog dana nije se zaboravilo na najmlađe. Održana je predstava za djecu “Kitostoperi”, zatim “Čarobni laboratorij”, znanstvena radionica za djecu te retroigraonica. U jutarnjim satima održano je gradsko natjecanje DVD-a Strmec, a nedjeljni program okončan je odlično posjećenim koncertom Tamburaškog sastava Terca.
 

 

– Većina programa manifestacije “Antunovo v Marofu” održana je na otvorenom, jer je to bio i prvenstveni cilj da građanima ponudimo obilje programa i zabave i da ih izvučemo iz kuća i stanova. Po odazivu i činjenici da je od petka do nedjelje više od deset tisuća posjetitelja prošlo centrom Novog Marofa, dokaz su da smo u tome i uspjeli – zaključila je Horvatić.

Nakon bogatog vikenda program se nastavlja. U utorak je na redu predstavljanje likovne monografije Franje Klopotana. Utorak je ujedno i dan zaštitnika Novog Marofa, sv. Antuna Padovanskog. Procesija gradom s relikvijarom sv. Antuna Padovanskog počinje u 18.30.

Pola sata kasnije počinje svečana Sveta misa u crkvi koja nosi ime sveca, zaštitnika Novog Marofa.

Izvor: Foto: GRAD N. MAROF

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!