Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Bosilj i službeno gradonačelnik Varaždina, a najprije će odblokirati ljude na društvenim mrežama

Objavljeno:

- dana

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas je održana primopredaja vlasti između Ivana Čehoka i novog gradonačelnika Nevena Bosilja.

Bosilj je najavio prve poteze kao gradonačelnik Varaždina.

– Prije svega se želim zahvaliti građanima Varaždina na ukazanom povjerenju i trudit ću se da ih ne iznevjerim. Danas smo dobili tri dokumenta u cilju proklamirane transparentnosti na tragu obećanja koje smo dali da će nam to biti nit vodilja. Sve dokumente koje smo dobili tražit ćemo od gradskih službi da se stave na internetsku stranicu Grada Varaždina te da budu dostupni meni i mom zamjeniku, ali i cjelokupnoj javnosti. Svi ćemo onda vidjeti jesu li ti podaci točni, a ja vjerujem da nam je dosadašnji gradonačelnik predao stanje kakvo treba biti. Prvi korak će nam biti da ćemo na službenim stranicama Grada odblokirati sve građane koji su blokirani na Facebooku. To je nedopustivo – objasnio je gradonačelnik Bosilj.

Rekao je da će nakon toga on i njegov zamjenik Miroslav Marković krenuti u obilazak svih gradskih zaposlenika i ureda jer se žele upoznati s njima.

– Nema odmora, idemo raditi – poručio je Bosilj.

Dosadašnji gradonačelnik Čehok čestitao je Nevenu Bosilju te se zahvalio svojim zamjenicima i svim djelatnicima gradske uprave. Istakao je da novom gradonačelniku predaju Grad koji je financijski stabilan, u kojem nema poteškoća kao u Zagrebu, te je jedan od gospodarski najjačih gradova u Hrvatskoj.

U fokusu

Vesna Haluga nova zaposlenica Grada Varaždina: stiže iz Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hia

Temeljem Sporazuma o prijemu u službu između privremene pročelnice Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije i pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina, u ponedjeljak, 14. lipnja na radno mjesto Pomoćnice pročelnika za odnose s javnošću i protokol u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina raspoređena je mr.sc. Vesna Haluga.

– Nova pomoćnica pročelnika mr.sc. Vesna Haluga radit će na poslovima međunarodne suradnje, koordinacije projekata financiranih iz domaćin i EU fondova, odnosa s javnošću i promociji grada Varaždina u zemlji i inozemstvu – stoji na stranicama Grada.

Vesna Haluga nekadašnja je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Međimurske županije, a obnašala je dužnosničku poziciju generalnog konzula Republike Hrvatske u Pečuh u Mađarsku.

Po završetku mandata u diplomaciji 1. listopada 2018. godine preuzela je dužnost pročelnice Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak i Bosilj poručili: Zajedno ćemo rješavati probleme

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Stričak i varaždinski  gradonačelnik Bosilj redovito će održavati sastanke, najavili su u današnjem priopćenju iz Grada Varaždina.

Prvi radni sastanak održali  su danas, a među ostalim, raspravljali su o problemu otpada.

– Razgovaralo se o aktualnim temama, suradnji na zajedničkim projektima te o opcijama rješavanja problematike oko odvoza otpada. Gradonačelnik i župan dogovorili su da će ovakve radne sastanke gradske i županijske vlasti održavati redovito te da će suradnja i kontinuirana komunikacija zasigurno polučiti dobre rezultate na korist svih stanovnika grada Varaždina i Varaždinske županije – stoji u priopćenju Grada Varaždina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!